Дієтолог розповіла, чим корисні бобові, та як їх приготувати максимально корисно

У складі бобових є корисні мікроелементи та вітаміни, які необхідні для правильного функціонування організму. Але у них є недоліки. Втім, є деякі секрети приготування, які допоможуть від них позбавити. Про це розповіла дієтолог Світлана Фус у своєму Facebook.

До складу бобових входять інгібітори протеаз, які не дають повноцінно засвоюватися білкам. Також вони містять галактоолігосахариди та фруктани - це харчові волокна, які організм не може переварити самостійно.

Цим займаються бактерії кишечника, під час розщеплення, речовини виділяють гази, та навантажують травну систему.

Тому дієтолог радить всі сушені бобові потрібно готувати, попередньо замочивши їх на 18 годин у воді, яку потрібно підкислити соком лимона, у теплому місці.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Боби. Фото: Facebook
Боби. Фото: Facebook

Також допоможе відварювання у декілька етапів.

Довести до кипіння, проварити 5 хвилин, потім злити воду і залити холодною. Знову так само повторити, це мінімізує ризик здуття живота.

Не варто скорочувати час приготування, оскільки недоварені овочі самі можуть подразнювати травну систему.

Горох. Фото: Youtube
Горох. Фото: Youtube

Якщо ви мало вживаєте бобові, то починати їх вводити в раціон краще поступово: 1-2 рази на тиждень в невеликих кількостях, і уважно стежте за реакціями організму.

"До бобових, які краще сприймаються організмом відносяться зелена квасоля, червона сочевиця і зелений горошок", - уточнила фахівець.

Ще один спосіб, який допоможе запобігти здуття живота, це додавання свіжої зелені до бобових (листя петрушки, базиліка, кропу, майорану або чебрецю).

Нагадаємо, раніше "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом молочного десерту

Як повідомляв портал "Знай.ua", молоко, какао і вершки: як за 10 хвилин зварити зігріваючу філіжаночку рідкого шоколаду.

Також "Знай.ua" писав, що став відомий ситний рецепт торта на кефірі зі сметанним кремом