Традиційний суп харчо грузинської кухні полюбили представники багатьох інших народів за його пряність, гостроту і неймовірну густоту. Грузини готували його, щоб набратися сил і отримати енергію, якої бракувало для походи в гори.

У різних областях країни цей суп готується по-різному, але обов'язковий інгредієнтом є яловичина, без якої страви стане просто неповноцінним. Навіть грузинська назва супу перекладається як "суп з яловичини". У нього також обов'язково додають рис і волоські горіхи — вони додадуть страві особливий смак.

Суп харчо по-грузинськи
Суп харчо по-грузинськи

Як приготувати наваристий суп харчо грузинської кухні розповіли в Telegram-каналі "Кухня по-чоловічому".

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Командир полку "Азов" Денис Прокопенко поговорив з дружиною по телефону: вірять, що незабаром возз'єднаються Надя Дорофєєва розкрила ім'я того, кого обожнює після розставання з Дантесом: "Як можна бути милотою?" Дружина Євгена Кошового показала розруху, яку залишили після себе окупанти, і заговорила про ненависть: "У саме серце" Українці знайшли несподівану схожість між Іриною Федишин і Аліною Паш: "Кар'єра, якої не було"
Показати ще
  • Вода - 3 л
  • Яловичина - 1 кг
  • Рис - 100 г
  • Волоські горіхи - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Томати у власному соку - 100 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Петрушка - ½ пучка
  • Кріп - ½ пучка
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Чилі - ½ ч. л.
  • Чорний перець - 1 ч. л.
  • Куркума - ½ ч. л.
  • Сушений базилік - 1 ч. л.
  • Кориця - ¼ ч. л.

Приготування:

1. У каструлю з холодною водою помістити м'ясо, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти піну, що утворилася, накрити кришкою і варити 1,5 години.
2. Через годину приготування додати стебла петрушки і сіль.
3. Після закінчення часу дістати м'ясо і порізати на дрібні шматочки.
4. Поки бульйон готується, цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до готовності на слабкому вогні.
5. Рис промити, а волоські горіхи подрібнити ступкою або в блендері, але не до пудри.
6. Бульйон знову довести до кипіння, покласти в нього м'ясо, додати рис і варити 10 хвилин.
7. Додати обсмажену цибулю, лавровий лист і чорний перець, готувати додатково 5 хвилин.
8. Додати подрібнені горіхи, готувати ще 5 хвилин.
9. Додати всі спеції: базилік, куркуму, паприку, перець чилі, корицю і листя петрушки. Влити томати у власному соку. Готувати ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.
10. У каструлю видавити часник, додати порізаний кріп і коріандр. Перемішати, накрити кришкою і залишити доходити на 30 хвилин.

Суп харчо по-грузинськи
Суп харчо по-грузинськи

Нагадаємо, заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів

Як повідомляв Знай.uа, повітряніі плюшки, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю

Також портал Знай.uа писав, соковиті котлетки за бабусиним рецептом: відчуйте смак щасливого дитинства