Приготувати смачні баклажани з часником досить просто і з цим впорається навіть новачок на кухні. Рецепт ідеального гарніру, який не залишить нікого байдужим, опублікував telegram-канал "Низькокалорійні рецепти".

Для приготування низькокалорійних баклажанів нам знадобляться наступні інгредієнти:

Баклажан - 1 шт
Часник-10 г
Соєвий соус - 1 ст. л
Червоний перець-3 г
Сіль - за смаком

Так, баклажани потрібно нарізати на пласти товщиною близько 1,5 сантиметра і щедро посолити їх сіллю. Після цього їх потрібно залишити на 10 хвилин. За цей час виділиться сік, який потрібно промокнути паперовим або звичайним рушником. Завдяки цьому баклажани вберуть більше масла при смаженні і не будуть гірчити.

Баклажани з часником. Фото: скріншот youtube
Баклажани з часником. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Далі слід нарізати баклажани брусочками, а на сковороді з товстим дном розігріти масло. Викласти баклажани на сковорідку і обсмажити близько 10 хвилин до готовності. У процесі приготування трохи посолити їх. Після цього потрібно додати часник, видавлений через прес і спеції. Переміщати і смажити ще кілька хвилин, а потім влити соєвий соус і тримати на вогні ще 1-2 хвилини.

Баклажани з часником. Фото: скріншот youtube
Баклажани з часником. Фото: скріншот youtube

Після цього баклажани будуть готовими, їх можна викласти на тарілку і присипати свіжою зеленню. На 100 грам страви всього 42.53 ккал.

Раніше Знай писав, смачні шоколадні кульки для діточок: корисна альтернатива магазинним сухим сніданкам. Такі шоколадні кульки можна їсти хоч кожен день на сніданок, і вони точно не зашкодять вашій фігурі.

Також ми писали, молочні коржики за рецептом з "маминого зошита": мінімум інгредієнтів і 15 хвилин на підготовку. Рецепт смачних і ароматних молочних коржиків, як у мами.

Нагадаємо, соковита і ароматна курочка на солі з хрусткою шкіркою, рецепта простіше не буває - тільки 2 інгредієнти.