В умовах війни часто нема можливості повноцінно готувати їжу. Після бомбардувань можуть вийти з ладу і комунікації, як от газ чи електрика.

Тому важливо на готовку витрачати мінімум фізичних і матеріальних ресурсів. Новий канал дізнався у Шефа та експерта реаліті "На ножах" Алекса Якутова, які крупи можна вживати без варіння.

Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Гречка

Багато хто й досі впевнений, що гречку потрібно обов’язково варити. Та цю крупу можна просто заливати водою. Причому не окропом, а чистою водою кімнатної температури в пропорції 1:2. Справа в тому, що коричнева гречка вже готова. Якщо подивитись упаковку, там вказано, що вона обсмажена і висушена. Тож простої води буде достатньо аби вона набухла і стала придатною для їжі. У воді вона має настоятися приблизно 5 години. А ліпше 8-10. Після цього її можна вживати.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Ячна крупа

Це каша з подробленого ячменю. Традиційно її теж варять. Але можна заливати і окропом в пропорції 1:2. Дати настоятися мінімум 2 години. Час приготування залежатиме від розміру подробленого ячменю.

Кускус

Ця дрібна крупа готується досить швидко. Її не треба варити. Досить залити окропом так, щоб його було трохи більше, ніж самої крупи. Накрити тарілкою і через 15 хвилин можна споживати.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

Перловка

Перлову крупу також можна заливати водою. Причому вода необов’язково має бути дуже гарячою. Заливають її з розрахунку 1:3. Проте, щоб дійти, крупа має настоюватись 24 години.

Геркулес

Цю кашу теж не потрібно варити. Навіть, якщо на упаковці вказано, що вона потребує варіння. Достатньо залити окропом і почекати 15-20 хвилин.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко розповів, як готувати гречку в польових умовах.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт овочевої запіканки з 3 інгредієнтів, які є в кодного дома навіть у воєнний час.