Правослаславний Великдень - одне з найсвітліших і радісних свят для українців, яке відзначається щорічно в першу неділю після весняного повного місяця. Також багато господинь в цей день повинні з особливою відповідальністю поставити до вибору страв для святкового столу, щоб порадувати смаколиками свої сім'ї.

Є декілька традиційних страв, які готують до християнського свята - паска, сирна паска, великодні яйця, буженина і холодець. Одним з ласощів також є домашня ковбаса, яку гідно оцінять всі члени сім'ї і завзяті м'ясоїди.

Домашня ковбаса на Великдень
Домашня ковбаса на Великдень

Інгредієнти:

  • свинина і яловичина в довільних пропорціях, найкраще 70х30 1,5 кг.
  • кишки приблизно 125 гр.
  • сало 300 гр.
  • сіль, перець чорний і червоний, паприка, сушений часник за смаком
  • часник 10-12 зубчиків.

Приготування:

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  1. М'ясо помити, зрізати жили і плівки, порізати. Сало порізати. Все пропустити разом з почищеним часником через м'ясорубку.
  2. Додати в фарш спеції, добре перемішати, поставити в холодильник на 1-2 години, а ще краще – на ніч.
  3. Промити кишку, навіть якщо ви купуєте вже готову, промиту і упаковану. Натягнути її на спеціальну насадку для м'ясорубки або комбайна для створення ковбаси, зав'язати звисаючий кінець і проколоти голкою.
  4. Набити кишку фаршем.
  5. Якщо немає спеціальної насадки, можна обрізати пластикову пляшку, зробивши з неї конус і натягнути кишку на горло. Допомогти собі запихати фарш можна ложкою або навіть макогоном.
  6. Вільні кінці кишок зав'язати змоченою у воді ниткою. Залишити в теплі на 20-30 хвилин. Запікати в духовці при 180° протягом 30-40 хвилин.

Нагадаємо, Володимир Ярославський з "МастерШеф" приготував найсмачнішу паску на Великдень: покроковий рецепт від кулінара

Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко не втримався і дав найпростіший рецепт ідеальних пасок: "Змішуєте продукти..."

Також портал Знай.uа писав, економний рецепт двічі запеченої картоплі з сиром: військовий Великдень-2022 з ситими гостями