Напередодні Великодня багато господинь готують випічку, а одним з найпопулярніших є великодній краффін. Як його приготувати і які інгредієнти знадобляться, розповідає портал segodnya.

На перший погляд, може здатися, що великодній краффін має складну формовку, проте це не так і приготувати його не складе багато зусиль.

Великодній краффин. Фото: скрін youtube
Великодній краффин. Фото: скрін youtube

Інгредієнти на три невеликі форми:
1 ч. л. цедри апельсина;
2 ст. л. апельсинового соку;
80 мл теплого молока (35-38 градусів);
2 ч. л. сухих дріжджів (або 18 г живих дріжджів);
100 г цукру;
1 яйце і 2 жовтки;
350 г просіяного борошна;
щіпка солі;
40 г розтопленого вершкового масла (теплого);
100 г м'якого вершкового масла (для змазування тіста);
100 г сухофруктів, жменю волоських горіхів, мигдальних пелюсток;
ванілін - за бажанням.

Спочатку потрібно натерти цедру половини апельсина, тільки помаранчеву частину миски сік. Сухофрукти заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Після цього їх потрібно промити і просушити. У тепле молоко додає цукор (чайну ложку) і сухі дріжджі. Все розмішати і залишити на 10-15 хвилин.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Великодній краффин. Фото: скрін youtube
Великодній краффин. Фото: скрін youtube

Після цього потрібно збити яйце і жовтки з цукром поки не утворюється пишна світла маса. Борошно просіяти і змішати з сіллю, а потім зробити поглиблення і влити яєчну масу, тепле розтоплене вершкове масло, апельсиновий сік, цедру і дріжджі. Вимішувати протягом 10 хвилин, щоб тісто стало еластичним.

Тісто покласти в миску і накрити харчовою плівкою на годину. Після розділити його на три частини і скачати в кулю. Накриваємо плівкою і чекаємо ще 10 хвилин. Перший кульку потрібно розкачати в тонкий прямокутник, товщиною близько 2 мм. Змастити рясно м'яким вершковим маслом, посипати сухофруктами і горіхами. Загорнути в рулет, починаючи з вузької сторони. Теж саме виконати з іншим тестом.

Кожен рулет розрізати уздовж гострим ножем, але не до кінця, щоб вийшла одна довга ковбаска. Закручувати так, щоб розріз весь час дивився назовні і всі верстви були видні. Кінчик загнути всередину, перекласти в форму.
Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці перші 10 хвилин, потім зменшити до 180 градусів і випікати до готовності.

Раніше Знай писав, рецепт домашньої рубаною ковбаси без оболонки-відмінно впишеться в Великодній кошик.

Також ми повідомляли, сирна паска з сухофруктами без дріжджів: простий рецепт від Тані Федорищевої на Великдень-2022.

Нагадаємо, рецепт глазурі на великодні паски без яєць, яка не кришиться і не липне.