Вже незабаром світле свято Великдень, і його неодмінним атрибутом є паска. Однак її приготування доволі часозатратний процес, однак є рецепти, які допоможуть приготувати паску швидко, альтернативою стане – паска без замісу тіста.

Смак та текстура такої паски майже нічим не відрізняється від класичного рецепта, втім готується в рази швидше. Рецептом такої паски поділилася Ольга Павленко (opium_foodie) на своїй сторінці в Instagram.

Паска. Фото: instagram /opium_foodie
Паска. Фото: instagram /opium_foodie

Інгредієнти на 2 невеличкі паски:

тепле молоко – 100 мл

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

сухі дріжджі – 5-6 г

цукор – 100 г

яйця – 2 шт

розтоплене вершкове масло – 50 г

цедра 1\2 апельсина

борошно – 250 г

родзинки – 60 г

крохмаль – 1 ч. л.

сіль – дрібка

ванільний цукор

Глазур:

желатин – 1 ч. л.

вода – 6 ст. л.

цукор – 100 г

лимонний сік – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо опару. В тепле молоко додати дріжджі, 1 ст. л. борошна від загальної кількості і 1 ст. л. цукру. Перемішати, накрити плівкою чи рушником та залишити на 15 хвилин.

Згодом до готової опари додати яйця, масло, цукор, ванільний цукор, цедру та сіль. Добре перемішати вінчиком. У масу просіяти борошно. Вимішати тісто ложкою чи лопаткою упродовж та накрити плівкою чи рушником та залишити на 1 годину.

Паска, фото: скріншот з відео
Паска, фото: скріншот з відео

Поки тісто підходить потрібно залити родзинки окропом та залишити на 15 хвилин. Просушити рушником. Змішати з крохмалем. Після цього додайте родзинки до тіста.

Викладаємо тісто у форми. Мокрою рукою розгладьте верхівку пасок. Залишити на 30 хвилин. Випікати при температурі 170 градусів 25-35 хвилин.

Для приготування глазурі потрібно залити желатин 2 ст. л. води. Окремо змішати цукор та решту води. Варити до закипання. Зняти з вогню й додати желатин. Взбити до щільної маси та додати лимонний сік. Тепер можна прикрасити паски глазур'ю. Смачного!

Нагадаємо, домашня ковбаса в духовці до святкового столу на Великдень змусить гостей стікати слиною: рецепт для справжніх господинь

Також Знай писав, ніжний і повітряний великодній краффін: рецепт, з яким впорається кожна господиня

Раніше Знай повідомляв, рецепт святкового печива на Великдень від королівських кондитерів: Єлизавета II розуміється на солодощах