Незвичайні смакові поєднання дуже щільно вкоренилися у творців модних кулінарних тенденцій. Всі ми давно звикли до Брауні з солоною карамеллю, або роллам з апельсиновим желе.

Але що на рахунок маринованого кавуна? Ми роздобули для вас простий і зрозумілий рецепт такої консервації.

Нам буде потрібно:

🍉Кавун

🌿Селера - листя

Популярні новини зараз
путін може померти в 2023 році, вже підібрали заміну: сховається в санаторії і втратить все Український боєць на тлі трофейної техніки записав звернення до "дон-дона" Кадирова: "Поїдеш у мішку" Провели в останній політ: військові льотчики ЗСУ героїчно загинули, завдавши серйозного удару ворогу Булітко з "Дизель шоу" і Бабкін гнівно відреагували на образливі слова лаврова про Україну: "Витратний матеріал у тебе в трусах"
Показати ще

Маринад:

  • Вода - 1.5 літра;
  • Сіль-30 гр (1 ст. л з гіркою);
  • Цукор-90 гр (3 ст. л цукру);
  • Лимонна кислота-6 гр (1 ч.л).

Кавуни на зиму, фото: smak.ua
Кавуни на зиму, фото: smak.ua

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кавун добре промиваємо, просушуємо. Нарізаємо на шматочки, будь-якої форми, щоб помістилися в банку.
  2. У стерилізовану банку кладемо пару гілочок листя селери і шматочки кавуна до повного.
  3. Заливаємо крутим окропом, накриваємо кришками. Ми залишаємо на хвилин 15-20.
  4. Зливаємо воду з банок в мірну ємність, вимірюємо 1.5 літра і більше... Маринад можна варити в цій же воді, а можете злити воду з банок в раковину і замінити простою, чистою водою.
  5. У каструлю з водою всипаємо сіль, цукор і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, помішуючи до розчинення цукру і солі. Кип'ятимо хвилини 2-3.
  6. Гарячим маринадом заливаємо банки з кавуном, закочує кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Повірте, цей рецепт запитають у вас всі, хто спробує такий маринований кавун. Ягода виходить кисло-солодкою, злегка солоною, за рахунок селери - ароматною. Цей кавун підійде до будь-якого столу: хоч до десертного, хоч до закусочного, хоч до гарячого.

Зберігати закрутку можна, як в прохолодному приміщенні, так і при кімнатній температурі. Але вибирайте місце темніше.

Нагадаємо про рецепт печінкових оладок з 4 інгредієнтів: підійде на сніданок, вечеря і в бутерброди.

Раніше ми розповідали про ідеальну перловку з м'ясом, яку обожнюють в ЗСУ: швидкий рецепт, можна готувати і на багатті.

Також ми ділилися з вами маленькими секретами для приготування розсипчастого рису: всього три кроки і ідеальний гарнір готовий.