Відомий український ресторатор та зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко показав українцям, як приготувати смачну та запашну паляницю.

"Це такий стратегічний посів, щоб паляниця існувала у різних площинах. Як тест на ідентифікацію своїх, бо по інгредієнтах все просто, але трушною паляниця вийде лише в українців. Цьом", - зазначив кулінар на своїй сторінці в Іnstagram.

Паляниця від Євгена Клопотенка
Паляниця від Євгена Клопотенка

Для паляниці вам знадобиться:


500 г борошна
400 мл кефіру
½ ст. л. соди
½ ст. л. солі

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для початку у мисці потрібно змішати всі інгредієнти та дуже ретельно вимішати тісто. Спочатку його можна вимішувати ложкою, а потім почати вимішувати руками, доки тісто не набуде однорідної структури.

Паляниця від Євгена Клопотенка
Паляниця від Євгена Клопотенка

Як тісто буде готовим, сформуйте з нього хлібину та викладіть на деко, застелене пергаментом. Паляницю потрібно відправити у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів та випікайте її 40 хвилин. Готовому хлібові дайте трохи охолонути, а потім розрізайте та смакуйте. Смачного.

Паляниця від Євгена Клопотенка
Паляниця від Євгена Клопотенка

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко зізнався, що не збирається робити до перемоги: "Ялинка все ще стоїть в хаті"

Також Знай писав, Євген Клопотенко був свідком військової підготовки українських захисників - залишився в повному шоці: "Віримо в ЗСУ"

Раніше Знай писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, як провів три найкращі дні за час війни: "І вам раджу"