Марина Боржемська вирішила поговорити з шанувальниками, на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать понад 570 тисяч осіб, щодо нормалізації харчування в умовах війни.

Вона відразу ж зазначила, що багато українців не мали можливості харчуватися якісно в перші дні війни. Хтось не мав доступ до повного набору продуктів, хтось - від стресу, провини через те, що хтось сидить в підвалі з хлібом і водою, тоді як він має доступ до нормального харчування.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

Практично кожен день в Інтернеті з'являються історії людей, які вижили в Маріуполі. Від них можна почути, що вони пили воду звідусіль під час дощів, через відсутність запасів води.

"Щоб не померти, ми повинні пити. Хоча б якусь рідину. Як вони готували те, що знаходили на вогні. Це неможливо читати без сліз на очах. Молимося, щоб Маріуполь та інші міста найшвидше звільнили від окупантів. Після стресу нашому організму потрібні поживні речовини, нам потрібні продукти, які будуть давати енергію і сили. У таких ситуаціях слід вибирати продукти багаті вітаміном B8 (інозитол)", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

Цей вітамін бореться з розладами нервової системи і міститься в коров'ячому молоці, твердих сортах сиру, в ягодах, включаючи суницю, кавун, апельсини, в фруктах, овочах, зелені, жирних сортах риби, в кашах.

А ще можна використовувати кілька корисних порад при нервовому напруженні:

— стежити, щоб в раціоні були присутні овочі, м'ясні, рибні та молочні продукти, горіхи;

— по можливості харчуватися потрібно 5 разів на день невеликими порціями;

— сніданок повинен включати продукти, що містять білки: яйця, риба, м'ясо, кисломолочні продукти;

— для перекусу підійдуть салат з овочів і м'яса птиці або фрукти і горіхи, твердий сир;

— виключити страви з вуглеводами на вечерю але якщо ви протягом дня не вживали складні вуглеводи, тоді обов'язково на вечерю з'їжте кашу.

Нагадаємо, Марина Боржемська закликала українців ні на секунду не зупинятися, говорячи про Маріуполь: "Азов з першого дня"

Як повідомляв "Знай.ua", Марина Боржемська, Григорій Решетник, Ектор Хіменес-Браво та інші зворушливо звернулися до рідних людей у світле свято: "Спасибі, мамо"

Знай.ua писав, Марина Боржемська переконала українців розслаблятися, поки Маріуполь і Харків під обстрілами: "Немає їжі і води"