Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік.

Як відомо, з початку бойових дій на території України Володимир Ярославський продовжував радувати шанувальників новими рецептами страв, щоб відвволікти їх від суворої реальності і поділитися своїм цінним досвідом. Цього разу він розповів, як приготувати ароматний соус Неаполітано.

За словами кулінар, в приготуванні немає нічого складного. Такий соус відмінно підійде до всіх видів пасти, різотто з морепродуктами, а також рибних і м'ясних страв. Крім того, з ним можна робити піцу і навіть використовувати замість кетчупу.

Соус Неаполітано від Ярославського, фото з Instagram
Соус Неаполітано від Ярославського, фото з Instagram

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще
  • 1 кг томатів у власному соку
  • 1 цибулину
  • кілька зелених листочків 1-го стебла селери
  • за бажанням 2 зубчики часнику
  • 2-3 столові ложки олії - краще оливкової
  • 1 дріпка сушеного орегано
  • 2 гілочки чебрецю
  • 5-7 листочків базиліка
  • свіжомелений перець
  • солі

Приготування:

  1. Нарізаємо все звичайним кубиком.
  2. На рослинному маслі на середньому вогні обсмажуємо цибулю, поки вона не почне рум'янитися. Додаємо селеру і часник і ще трохи обсмажуємо. Далі томати у власному соку, сушені трави, базилік, сіль і чорний перець.
  3. На маленькому вогні, практично без кипіння, томимо хвилин 30, поки соус не стане ароматним і зовсім не різким в кислоті (на велику кількість соусу необхідно буде хвилин 40-45). Через хвилин 15 накрити кришкою.
  4. Після соус потрібно ідеально протерти через машинку для пюре, або велике сито.

Володимир Ярославський, фото з Instagram
Володимир Ярославський, фото з Instagram

Нагадаємо, простий рецепт яблучної шарлотки за одну годину: не зашкодить фігурі і підніме настрій краще, ніж "Квартал 95"

Як повідомляв Знай.uа, рецепт меду з бузини від шефа "На ножах" Алекса Якутова: запашний і смачний смаколик з квітів

Також портал Знай.uа писав, старовинний рецепт ромової баби, як в дитинстві: смачний десерт для солодкого життя