Марина Боржемська, колишня дружина боксера Узєлкова, поділилася рецептами справжнього українського хліба, адже під час війни вміти пекти хліб надважливо.

Першим рецептом, яким поділилася Марина є житні коржі. Такі смаколики прекрасно компонують під час сніданку і перекусу. Для приготування коржів потрібно 200 гр. теплого кефіру, 1 ст.л. оливкового масла, ½ ч. л. солі, ½ ч. л. соди, 250 гр житнього борошна.

Пост Марини Боржемської, фото: instagram.com/uzelkova.marina
Пост Марини Боржемської, фото: instagram.com/uzelkova.marina

Для початку слід замісити тісто, розділити його на 6 шматочків і сформувати кожен корж, приблизно 1 см висоти. Потім потрібно покласти на деко, попередньо постеливши на нього папір, проколоти тісто виделкою і випікати при 220 градусах 15-20 хвилин.

Марина також ділиться рецептом шпинатного хліба. Для цього потрібно 200 гр кукурудзяного борошна, 250 мл кефіру, 20 мл оливкової олії, половину ч. л. соди, стільки ж солі і 80 гр шпинату. Змішуємо кефір з содою і сіллю – даємо пошипеть. Додаємо борошно, масло і дрібно нарізаний шпинат. Все це добре вимішуємо і виливаємо в форму. Випікаємо 40-45 хвилин при 180 градусах, але слід обережно перевіряти шпажкою хліб, адже рівень випікання у кожної духовки різний.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Марина Боржемська, фото з Instagram
Марина Боржемська, фото з Instagram

І останній рецепт, щоб спекти правильний хліб без дріжджів і яєць всього з 4 інгредієнтів. Для цього потрібно 450 гр цільнозерновий борошна, 450 мл кефіру, чверть ложки соди і щось на вибір - насіння/кунжут/насіння льону/родзинки. Потрібно спочатку змішати борошно, соду і сіль. Додати кефір, насіння і перемішати. Застелити пергамент, викласти масу, але замішувати тісто не потрібно, присипати борошном і в духовку. Перші 20 хвилин випікати при 220 градусах, потім зменшити до 200 і випікати ще півгодини. Готовність спробувати дерев'яною шпажкою.

Нагадаємо, Марина Боржемська поставила крапку в мовному питанні: "Краще пробувати і помилятися, ніж мовчати"

Як повідомляв "Знай.ua", колишня Узєлкова Марина Боржемська чесно зізналася, хто їй допоміг у кар'єрі: "Ми разом"

Знай.ua писав, Марина Боржемська попередила українців про наступний, не менш важкий етап війни з окупантами