Відомий кухар Ліза Глінська нагадала українцям про найсмачніший рецепт літа, який обожнюють всі - від малого до старого, і це не що інше, як варенички з вишнями.

На своїй сторінці в Instagram Ліза зауважила, що настав час для страв з вишнями, адже прийшов сезон вишень.

Ліза Глинська. Фото: Youtube
Ліза Глинська. Фото: Youtube

Ліза вирішила поділитися унікальним рецептом для тіста, яке підійде не лише на варенички, але й на вареники, чебуреки, хінкалі та пельмені.

Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram
Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram

Популярні новини зараз
Стендап-комік Олександр Сас вирішив "хайпанути" і висміяв жінок у ЗСУ - вже попрощався з кар'єрою: "Погано пожартував" Мішель Андраде з "Орел і Решка" і Позитив пішли від Потапа та Ірини Горової: "Все вірно, я вже не є" "В очах біль і сум": не сказавши, а ні слова хворий Потап не розгубився - вийшов прямо до людей та зібрав 10 000 євро Богдан Шелудяк зі "Школи" показав, в якому стані Дантес після Дорофєєвої з Кацуріним: "Можна вже йти?"
Показати ще

"Вареники з вишнею", на 70 вареничків.

Заварне тісто:

  • 500 г борошна
  • 10 г солі
  • 250 мл окропу
  • 50 мл соняшникової олії (рафінованої)

    Начинка:
  • Вишня
  • Цукор

Ліза Глінська. Фото: скриншот YouTube
Ліза Глінська. Фото: скриншот YouTube

Також відомий кухар розповіла покроково як зробити заварне тісто.

  1. Змішуємо сіль із окропом, додаємо цей розчин та олію, до муки. Перемішуємо спочатку веделкою, далі розминаємо руками. Але недовго. Залишаємо тісто у мисці, накриваємо його плівкою чи рушником. Залишаємо на годину при кімнатній температурі.
  2. Виймаємо тісто, перемішуємо його, обіймаємо, без додавання борошна. Відправляю тісто у пакет і відправляю в холодильник на 2-3 години. В холодильнику тісто може зберігатись 2-3 дні.

    Ліза Глінська. Фото: скриншот YouTube
    Ліза Глінська. Фото: скриншот YouTube

  3. Підпиляємо стіл та тісто борошном. Розкачуємо його, видавлюємо круги, діаметром 6 см.
  4. Розкладаємо тісто на долоні, додаємо цукор (до смаку), додаємо 2-3 вишні (із кісткою), можна і без.
  5. Щоб підготовлене тісто не завітрювалось, накриваю його плівкою.
  6. Відправляю вареники у киплячу воду. 2-3 хвилини - готово!
  7. Подаємо із вершковим маслом чи сметаною.

Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram
Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram

Нагадаємо, раніше ми писали, що Катя Нікітіна з "Жіночого кварталу" стривожила шанувальників виснаженим виглядом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Андрій Бєдняков з "Орел і Решка" показав росіянам 4-кімнатну квартиру в Маріуполі.

Також "Знай.ua" писав, що Настя Каменських розповіла, що забирає війна у всього людства, окрім життів невинних.