Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко часто ділиться з шанувальниками цікавими публікаціями та унікальними рецептами, від яких божеволіють багато українців. У соцмережі Instagram на знаменитість підписано майже 720 тисяч осіб.

Як відомо, в літню пору всіх особливо мучить спрага, тому Євген Клопотенко поспішив на допомогу і розповів, як приготувати смачний домашній компот з вишні, але з додаванням незвичайного інгредієнта - квітів бузини. Кулінар зазначив, що пити його варто холодним, з льодом і м'ятою при бажанні.

"Тільки вдумайтеся: ви можете пити квіти. Ахєрєнна думка. Не знаю як вас, але мене вона дуже збуджує", - написав Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, фото Знай.uа
Євген Клопотенко, фото Знай.uа

Отже, для того, щоб приготувати ідеальний компот, для початку потрібно промити 8-10 суцвіть бузини (якщо берете сушені, то не треба) і 400г морожених вишень залити 2,5 л води.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Після додати 100-125г цукру, 1 ч.л. кориці, бузину і поставити на вогонь.

Компот з вишні та бузини, скріншот з відео
Компот з вишні та бузини, скріншот з відео

Коли компот закипить, потримати його на вогні всього 2 хвилини і вимкнути. Потім залишити остигати і настоюватися.

Раніше ми писали про те, що Володимир Ярославський з "МастерШеф" розповів, як правильно приготувати спаржу: достатньо всього однієї хвилини

Як повідомляв Знай.uа, зірка "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво порадував рецептом незвичайних сирників: з кінзою і не на сковороді

Також портал Знай.uа писав, що Ліза Глинська з "МастерШеф" нагадала улюблену страву українців і показала свої вишеньки: "Я вас навчу всьому"