В Україні вже почали спостерігатись температурні рекорди літа 2022 року. Серед них і столиця нашої держави.

За даними спостережень об'єднаної гідрометеорологічної станції Київ Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, максимальна температура повітря 29 червня у столиці сягнула +34,4°С. Попереднє рекордне значення було відзначено 1963 року і дорівнювало +34,0°С.

Така погода так і благоволить до прохолодних напоїв. Тому ми роздобули для вас рецепт дуже смачного квасу. Скуштувавши цей напій, ви одразу відчуєте цей смак радянського квасу з бочки.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Інгедієнти:

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

- пів булки житнього хліба (будь-якого);
- 3 літри кип'яченої води;
- пів пачки (25-30 грам) сухих дріжджів;
- пів склянки (125 грам) цукру;
- жменька родзинок.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Ріжемо хліб на шматочки і обсмажуємо на деко в духовці до рум'яної скоринки. Точніше сушимо, бо без олії.
  2. Заливаємо скоринки окропом у 3-х літровій банці і чекаємо охолодження до температури 36-38 градусів.
  3. Після остигання додаємо половину приготовленого цукру та дріжджі розведені у склянці теплої кип'яченої води. Банку прикриваємо кришкою та ставимо на 2 дні у тепле місце, але не на сонце.
  4. Через 2 дні проціджуємо, додаємо ізюм і цукор, що залишився. Розливаємо у пластикові пляшки, закручуємо пробки та на добу в холодильник. Всі! Можна пити!

І ще те, що ви відфільтрували, можна зберігати в холодильнику в закритій банку, і наступного разу використовувати замість дріжджової закваски.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Нагадаємо про рецепт сирих кабачків з сиром: проста закуска для літнього сніданку.

Раніше ми ділилися рецептом ідеальною курочки з овочами і нехитрим соусом - сподобається всім: від найменших до дорослих.