Ті з нас, хто був у Туреччині, не можуть заперечувати те, що в цій країні дуже смачна кухня. Вона настільки різноманітна, що кожен знайде щось на власний смак.

І крім дондурми (морозиво), донера (шаурма), мерджемека (суп із сочевиці) та різних солодощів, типу пахлави, скромно затесався і бьорек. Це такий листковий пиріг, приготовлений за рецептами османської кухні. До нього входить м'ясо та велика кількість олії.

Турецький Börek, фото: antalyacityzone
Турецький Börek, фото: antalyacityzone

Якщо ви ще не куштували цей несолодкий пиріг, то обов'язково приготуйте його за тим рецептом, який ми дамо, адже він істинно вірний. А можливо, у вас є чоловік серця, типу Серкана Болата, який любить турецьку кухню, то ви точно підкорите його серце цим шедевром.

Складові:

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще
  • фарш 500 гр;
  • листкове тісто 500 гр бездріжджове;
  • сир моцарела 200 г;
  • цибуля ріпчаста;
  • зелень;
  • сіль, перець, улюблені спеції;
  • жовток;
  • суміш насіння.

Спосіб приготування:

1) Спочатку обсмажуємо нарізану цибулю. До цибулі додаємо яловичий фарш, сіль, перець, спеції. Тушкуємо до повного випаровування вологи. Наприкінці додаємо зелень.
2) Листкове тісто трохи розкотити, нарізати на смужки шириною приблизно 7 см, на кожну смужку викладаємо фарш, зверху натертий сир і защипуємо краї.
3) Форму для випікання застелити пергаментним папером. Потім викладаємо тісто у формі равлика, зверху змащуємо жовтком, посипаємо сумішшю насіння та відправляємо в духовку при t 180 на 25 хв.

Нагадаємо, інакше ви їсти не зможете: рецепт в'ялених томатів, на які прибіжить навіть Мікеле Морроне з "365 днів".

Раніше ми ділилися рецептом чудових хрустких огірків від зірки "МайстерШеф" Клопотенка: слинки потечуть навіть у сусідів.