У серпні на українців чекає одразу багато свят: це і 3 Спаси, і День Незалежності України, і очікуваний наступ ЗСУ.

Звичайно, вживати алкоголь - це не дуже здорово, але в розумних межах та ще й якісний - не забороняється. А чи не хочете ви спробувати щось незвичайне і те, що зможете приготувати самі?

Домашня горілка з ароматом мандарину схожа на магазинні аналоги "Фінляндія" та "Абсолют" за органолептичними властивостями. Прозора, з легкими мандариновими нотками та гарантовано не містить хімічних добавок.

Мандарин
Мандарин

Для приготування знадобиться найпростіший самогонний апарат, щоб дистилювати настій, горілка - 1 літр і 10 мандаринів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Весь процес починається з миття мандаринів у гарячій воді, потім їх потрібно витерти насухо паперовими рушниками, що дозволить позбутися консерванту. Далі слід ножем чи чисткою для овочів зняти з мандаринів цедру (жовту частину шкірки без білої м'якоті). Очищені ж плоди можна використовувати з іншою метою.

Цедру скласти в ємність для наполягання та влити алкогольну основу, яку згодом герметично закрити. Суміш потрібно наполягати 5 днів у темному місці з кімнатною температурою та раз на добу струшувати. Настій потрібно процідити через марлю, а цедру віджати насухо.

Нас цікавить прозорий напій з легкими мандариновими нотками, тому знадобиться перегонка, яка починається з розведення настою водою до 18-20% об. (на кожен літр горілки додати 1,2 л води) та перегнати її на класичному самогонному апараті.

Згодом перші 30-40 мл на кожен літр доданої горілки потрібно зібрати окремо, адже в цій фракції міститься багато ефірних олій. Відбирати продукт слід до падіння фортеці в струмені нижче 20% об. А в кінці потрібно виміряти міцність одержаної горілки, розбавити водою до 40-45% об. і перелити у скляну ємність, яку потім герметично закрити.

Рідина залишається в холодильнику протягом 2-3 днів для стабілізації смаку, а щоб отримати прозорий лікер - достатньо використовувати цукровий сироп для розведення замість води.

Нагадаємо, Євген Клопотенко з "МастерШеф" розкрив секрет оригінального народного рецепту маринованих кабачків.

Раніше ми повідомляли, банановий пиріг на сковороді : швидкий і бюджетний рецепт, який попросить навіть свекруху.