Поки сезон абрикосів в Україні в самому розпалі, необхідно не упускати моменти вдосталь наїстися корисним фруктом. А якщо свіжі плоди вже не лізуть, варення закручене, то можна приготувати ароматний пиріг.

Цей рецепт дуже простий і не вимагає великих фінансових вкладень, адже найпотрібніше – абрикоси – вже є.

Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1 склянка (250гр) борошна;
- півсклянки цукру;
- Дрібка соди + лимонний сік.

Для начинки:
- приблизно півкіло абрикосів;
- півсклянки цукру;
- щіпка кориці;
- агар-агар 5г.

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Духовку розігріваємо до 180 С. Яйця збити з цукром у густу піну, поступово додати борошно і в самому кінці додати соду, гашену лимонним соком. Перелити тісто у форму. Випікаємо 25-30 хв.
  2. У цей час готуємо абрикосовий шар. Абрикоси помити, очистити від кісточки та порізати на половинки. Покласти абрикоси в сотейник, додати цукор і на повільному вогні помішуючи довести до кипіння.
  3. Варіть абрикоси до розм'якшення. Насамкінець додайте корицю і всипте агар-агар дощем. Дайте прокипіти масі.
  4. Виливаємо абрикосову начинку на корж і прибираємо пиріг, щоб він охолонув.

Абрикосовий пиріг, фото: Знай.ua
Абрикосовий пиріг, фото: Знай.ua

Нагадаємо про найнезвичайніше варення з капусти: рецепт, який зробить вас чарівником для близьких.

Раніше ми повідомляли про мандаринівку до Дня Незалежності України: рецепт горілки, яка переплюнула медовуху та хріновуху.

Також не зайвим буде банановий пиріг на сковороді: швидкий та бюджетний рецепт, який попросить навіть свекруху.