Раніше кожна поважна господиня вміла пекти хліб для всієї родини, а прислів'я про те, що хліб - усьому голова, відома людям з дитинства. Але навіть через роки домашній, приготований із любов'ю хлібчик не втратив своєї актуальності.

Знати, що ви зробили хліб своїми руками та порадували близьких – дуже цінно, ніж просто піти та купити його в магазині. На приготування не піде багато часу і в процесі немає нічого складного. Рецепт ароматного домашнього хліба підказала українка Вікторія Дідус у своєму Instagram.

Рецепт домашнього хліба від Дідус, скріншот з відео
Рецепт домашнього хліба від Дідус, скріншот з відео

Складові:

  • Мука 500 гр
  • Сухі дріжджі 9 гр
  • Сіль 9 гр
  • Гаряча вода 340 гр (50 * С)

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

З'єднати всі сухі інгредієнти та додати гарячу воду. Ретельно вимішати ложкою (приблизно 15 хв) накрити рушником та залишити відпочивати у теплому місці на 40 хв.

Духовку слід включити розігріватися до 230-240 * С, разом з формою в якій випікатимете хліб (з кришкою)
Поверхню ретельно посипати борошном, почати формувати хліб. Згортати краї усередину. Так треба робити 5-6 разів. Злегка притискати, розтягуючи тісто і знову згортати

Наприкінці згортати всі кути, щоб вийшов м'ячик, перевернути і сформувати овал. Посипати борошном і накрити рушником ще на 15 хв.

Після цього перемістити у гарячу форму, зробити малюнок за допомогою гострого леза, накрити кришкою та поставити випікати.

Перші 30 хв – температура 230-240*
Далі знімаємо кришку, зменшуємо температуру до 200-210* та ще випікаємо 15 хв.

Раніше ми писали, рецепт ніжного кокосового чізкейку від блогерки Вікторії Дідус: райська насолода, тільки без баунті

Як повідомляв Знай.ua, Наталія Фаліон з "Лисапетного батальйону" привабила українців цибулею, це смак на віки: рецепт супу, який не розчарує

Також портал Знай.ua писав, щоб блогерка Вікторія Дідус поділилася рецептом ідеальних повітряних мафінів: "Хіба такі смаколики можна не зберегти"