Тепла та затишна осінь у багатьох асоціюється з пирогами. Адже це так по-осінньому укутатися в теплий плед, взяти чашку чаю або какао і відрізати шматочок ароматного пирога.

І якщо солодка випічка заполонила всі сторінки у соціальних мережах, то солоні пироги не такі часті гості на наших столах. І дуже дарма, адже вони не менш смачні і можуть замінити вам один прийом їжі.

Пастуший пиріг – традиційна страва англійської кухні. По суті, це картопляна запіканка з фаршем. Готувати її неймовірно просто, адже всі інгредієнти знайомі, доступні і зазвичай є у холодильнику. Рецептом грицика з картоплі з українським колоритом поділився Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.

Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу

ІНГРЕДІЄНТИ

• Картопляне пюре – 800 г;

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

• Фарш – 400 г;

• Рослинна олія – 3 ст. л.;

• Цибулина – половина;

• Часник – 2 зубчики;

• Морквина – половинка;

• Помідори – 4 шт.;

• Карпатська бринза – 150 г;

• Овочевий бульйон – 100 г;

• Білок – з одного яйця.

Пастуший пиріг, фото UNSPLASH
Пастуший пиріг, фото UNSPLASH

Спосіб приготування:

1. Цибулю та моркву нарізаємо маленьким кубиком. Обсмажуємо на маленькому вогні, щоб овочі були не підсмажені, а швидше притушковані. Додаємо фарш і разом обсмажуємо на невеликому вогні до готовності м'яса.

2. Томати нарізаємо дрібним кубиком, додаємо у фарш. Вливаємо трохи овочевого бульйону. Гасимо разом. Начинка має вийти густою, без великої кількості вологи. Наприкінці солимо і перчимо. Фарш знімаємо біля вогню.

3. Беремо форму для запікання та натираємо свіжим часником, щоб отримати приємний аромат. Фарш викладаємо так, щоб він займав 1/3 висоти форми.

4. Тепер збиваємо білок до середніх піків. Змішуємо із пюре. Кладемо в пакет або кулінарний мішок і видавлюємо у форму для запікання. Добре вирівнюємо зверху.

5. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо пиріг на 20 хв.

6. Потім витягуємо та посипаємо зверху карпатською бринзою. Знову ставимо в духовку ще на 5 хвилин, щоб сир розтанув і утворив смачну скоринку.

Нагадаємо про смачний десерт з бананом та шоколадом без випічки нашвидкуруч: 20 хвилин та "вуаля".

Раніше ми повідомляли, що це краще за гречану кашу: козацьку страву куліш, яку полюблять усі.