Переможниця та суддя кулінарного шоу "Мастершеф" Ліза Глінська, яка до того ж є засновницею та викладачкою кондитерської школи "GL", активно розвиває свій аккаунт у Instagram і все частіше розповідає про особисте життя шанувальникам. За дівчиною у соцмережі стежить понад 470 тисяч людей.

На цей раз Ліза Глінська підказала, як обрати потрібну корицю, яку так люблять додавати в різну випічку, і чим відрізняються її види. Дівчина виділила найвідоміші з них: цейлонську, китайську, малабарську та пряну, але найбільш якісною вважається саме цейлонська, для кухарів та кондитерів вона найцінніша.

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

"Цейлонська кориця (або благородна кориця, справжня кориця) – це пряність, яку отримують шляхом зняття кори з кущів кориць і подальшого її просушування. Цейлонська кориця родом із Шрі-Ланки, її вирощують також в Індії, Індонезії, Бразилії, Гвіані", - написала Ліза.

Як пояснила Глінська, кору з коричних кущів знімають двічі на рік, потім висушують, після чого вона набуває світло-або жовто-коричневого кольору і скручується в пакунок (це ручна робота).
Товщина кори цього виду становить не більше 1 мм, у неї тендітна розсипчаста структура. У справжньої кориці більш насичений аромат та пекучий смак, ніж у китайської кориці (її ще називають касія).

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Касія відрізняється від благородної кориці тим, що вона родом з Південного Китаю, готова пряність має щільнішу текстуру, поверхня кори жорстка, червоно-коричневого кольору з сіро-коричневими плямами", - додала зірка.

Товщина її кори понад 2 мм. Ця пряність у виробу теж застосовується, вона за запахом дуже схожа на справжню корицю, але менш ароматна, і має менш виражені смакові якості.

Дівчина відзначила, дуже важливо знати, що ви купуєте: касію чи справжню корицю.

Раніше ми писали про те, що Ліза Глінська з "МастерШеф" зізналася, що стала жертвою шахраїв: "Платити нікому не буду"

Як повідомляв Знай.ua, Ліза Глінська з "МастерШеф" вперше поділилася почуттями після втрати дитини: "Життя не має сенсу, ти вмираєш..."

Також портал Знай.ua писав, що зірка "МастерШеф" Ліза Глінська навчила українців дивним смакам - ананас з огірком та яблуко з журавлиною