Дуже смачний рецепт тефтtktr "по-старому" кожному знадобиться в господарстві, адже так часто виникає питання, що приготувати на обід або вечерю.

Тефтелі є практично в кожній кухні світу, зустрічаються згадки про них та в літературі. В англомовних країнах ця страва називається мітболами. Приготування тюфтель досить просте, і для них підходить будь-який вид м'яса. Найсмачніше вони з різними соусами. Пропонуємо вам приготувати тефтелі під соусом із сезонних грибів за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.

Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Для соусу вам знадобляться:

• Асорті свіжих грибів – 200 г;

Популярні новини зараз
Будемо ходити на відро: у Київраді готують українців до нових реалій у разі блекауту Сало, ошийок та грудинка: ціни на м'ясопродукти додали оптимізму українцям Почніть відкладати вже зараз: що здорожчає перед Новим роком Зміни у виплаті пільг: з 2023-го року починають діяти нові правила
Показати ще

• Вершкове масло – 1 ст. л.;

• Цибуля – 20 г (приблизно ¼ голівки);

• Вершки 35% жирності – 50 г;

• М'ясний бульйон – 100 г;

• Сіль, перець – до смаку;

• Олія для обсмажування.

Для тефтелів вам знадобляться:

• Свинина – 200 г;

• Яйце – 1 шт.;

• Цибуля – 20 г;

• Часник – 2 зубчики;

• Сіль, перець – до смаку.

Тефтелі, фото ТК: рецепти на кожен день"
Тефтелі, фото ТК: рецепти на кожен день"

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Гриби миємо, зачищаємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Нарізаємо гриби та обсмажуємо 100 г на сковороді разом із цибулею.

2. Коли вони добре підсмажаться, солимо, перчимо їх, додаємо вершкове масло і вливаємо в сковороду бульйон та вершки. Готуємо, доки не випарується волога.

3. Потім перебиваємо гриби в блендері та перетираємо через сито. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде насичений, з яскравим смаком соус.

4. Перекручуємо м'ясо на м'ясорубці. Солимо і перчимо на смак, добре відбиваємо і відправляємо в холодильник на 20 хв.

5. Формуємо кульки та обсмажуємо з усіх боків на сковороді.

6. Коли тефтельки будуть практично готові, беремо 100 г грибів, що залишилися у нас, і обсмажуємо разом з ними кілька хвилин.

7. Тепер перекладаємо їх у гастроємність, заливаємо соусом та відправляємо у розігріту до 185 градусів духовку на 10 хвилин.

8. Подаємо тефтелі із зеленню.

Нагадаємо, ховайте банки, щоб не з'їсти все до зими: рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією.

Раніше ми писали про пишні та ароматні пончики, як у дитинстві: мінімум витрат, але максимум задоволення, рецепт.