Кожна господиня знає скільки реально часу доводиться витрачати на те, щоб приготувати смачний борщ.

Особливо коли у тебе на кухні вже крутиться ціла зграя голодних домочадців, яким треба все подати швидше. А ми так часто втомлюємося на роботі, що не готові стояти біля плити годинами.

Вихід є – чому б не зробити заготівлі заправки, які значно полегшать вам життя? Найпростіший варіант - овочевий, він довго зберігається і навіть може зійти за салат, якщо вже на борщ немає сил.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

-0,5 кг квасолі;

-1,5 – 2 кг томатів;

-1 кг перцю болгарського;

- 1 кг моркви;

-2 кг капусти білокачанної;

-0,5 л олії соняшникової;

-3 ст. л. соли;

-1,5 ст. л. сахара;

-150 г оцту.

Рецепт приготування:

Замочіть квасолю, доки вона не стане м'якою, відваріть її до готовності. Бульйон не зливайте, його потім також можна додати в заправку.

Поріжте на шматочки помідори та пропустіть їх через м'ясорубку.

Потім треба промити, почистити і натерти на терці моркву, натушкувати капусту. Змішайте всі овочі, посоліть, додайте|добавляйте| цукор і масло|мастило|, ще раз перемішайте і поставте на плиту. Варити потрібно годину на невеликому вогні і зрідка не забувати помішувати.

За 15 хвилин до готовності засипайте квасолю. Якщо заправка вийшла густою, розбавте бульйоном і нехай вариться ще 10-15 хвилин. Перш ніж зняти з плити, долийте оцет і змішайте. Залийте все у стерильні банки.

Як приготувати заправку для борщу

Нагадаємо про найсмачніші тефтелі зі свинини "по-старому": такий рецепт оцінить і Коля Тищенко.

Раніше ми повідомляли рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією.