За воду мешканцям Івано-Франківська незабаром доведеться платити більше. Підприємство не витримує фінансового навантаження через нещодавнє підвищення тарифу на електроенергію.

У водоканалі повідомили, що наразі витрати на енергоносії сягають 8 мільйонів гривень. Саме тому ціну за водопостачання орієнтовано піднімуть на три гривні. Водопостачання з 6 до 9, а водовідведення з 8 до 11 гривень. Лише так комунальники зможуть частково забезпечити свої потреби.

Речник КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Володимир Шпег говорить: "З цих тарифів, які ми витрачаємо на електроенергію ми не можемо закупити техніку, замінити стару систему водопостачання на нову. Ми б дуже хотіли покращити якість води, але через витрати на електроенергію, не можемо собі це дозволити".

У Водоекотехпромі з цього питання провели громадські слухання. Було складено протокол громадських засідань, який буде відправлено до Києва для остаточного прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Проте, рішення про тарифікацію цін на воду буде за нацкомісією, яка здійснює державне врегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як повідомляв раніше Знай.ua Комуналка за ціною золота: нові ціни змусять українців перейти на воду та хліб

Як писав Знай. ua На киян чекають шалені тарифи на воду: скільки доведеться платити

Раніше на Знай.ua Тарифи на воду стануть золотими: коли чекати чергового "покращення"