В Івано-Франківську започаткували новий міжнародний велопробіг. Його «родзинка» в тому, що у змаганнях візьмуть участь незрячі люди. Про це повідомляє «Місто».

Як зазначається, мета заходу – «показати, що немає нічого неможливого». За словами Анжели Підхомної, координатора велопробігу, стартувати планують з Фвано-Франківська завтра, 30 серпня, а завершити змагання на території Німеччини, у Берліні, 19 вересня.

Вона також пояснила, як буде відбуватися велопробіг: для цього залучать велосипеди-тандеми, на яких поїдуть команди з двох учасників.

Керувати транспортом буде зрячий учасник, а допомагати йому крутити педалі - людина з порушеннями зору. На участь у змаганні вже зголосилися бажаючі з України, Польщі та Німеччини.

Крім того, сьогодні усім охочим дозволили спробувати себе у ролі учасника велопробігу: їм завязали очі та запропонували прокататися на велосипеді-тандемі.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Івано-Франківськом сьогодні каталися «сліпі» велосипедисти

Як повідомляв портал "Знай.ua", велосипедисти допоможуть боротися із забрудненням повітря.