У залі засідань МВК було проведено прес-конференцію, стосовно організації Дня подяки в Івано-Франківську, який відбудеться в центрі міста 8 вересня.

Василь Данилюк, співорганізатор свята стверджує, що суспільство сьогодні потребує вдячних людей. І основна мета свята показати людям, що вони повинні бути вдячними за те, що мають.

Традиційно таке свято проводиться у багатьох країнах світу. Люди збираються для того, щоб подякувати Всемогутньому Богу.

Юрій Веремій, єпископ УЦХВЄ, старший пастор Івано-Франківської області, вважає, що це дуже хороша традиція і і вона потрібна у нашій країні: "Нам треба навчитися бути вдячним Богу, бо завдяки йому ми живемо. Одна з цілей свята це подякувати Богу за врожай. Ми хочемо закликати наших громадян, щоб усіх тих, хто глибоко вірить в Бога прийти і подякувати йому за все."

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Василь Худяк, старший пастор Івано-Франківського обласного об'єднання ЄХБ, говорить, що такі свята по-іншому вчать людей сприймати світ: "Люди багато нарікають, але нарікання нікому добра не приносить, тільки смуток. Дуже важливо, щоб ми дивилися на обставини з іншої точки зору, щоб ми дякували за те, що маємо. Святкування не є закордонне, або стосується іншої країни, просто важливо, щоб ми як християни віддавали подяку."

Отець Павло Єхимець: "Найкраще прости у Бога ласки, завжди йому дякувати. Я дякую за дар, що ми маємо вільну Україну, що ми можемо визнаватися свою віру."

Перш за все, День подяки це свято масове, воно допоможе нам зберегти ті цінності, які, на жаль, під загрозою зникнення. Івано-франківці запрошують усіх бажаючих приєднатися до їхньої ініціативи.

Як повідомляв раніше Знай.ua День подяки в Києві: зіркові хедлайнери та програма святкування

Як писав Знай. ua Легендарний Нік Вуйчич у Києві: як це було

Раніше на Знай.ua День подяки 2017: історія та традиції свята