До Івано-Франківська приєдналися Підлузька і Черніївська сільради. Рішення про це було прийнято в ОДА.

Мер міста Руслан Марцінків зауважив: "Громади зробили ще один крок назустріч ОТГ! Маємо висновок від ОДА, вони благословили наш союз. А якщо серйозно, то так твориться історія нового Івано-Франківська! Далі – наша міськрада і дві сільські мають проголосувати за остаточне рішення “Про добровільне об’єднання”. Тоді справа лиш за технічними процедурами”.

У Івано-Франківську процес створення ОТГ було розпочато у січні 2019 року з приєднання до міста села Вовчинець.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міський голова Руслан Марцінків проявив ініціативу і самостійно почав навідувати ближні села й агітувати їх при’єднуватися до Франківська. Результатом стали підписані угоди про співпрацю. Села тепер мають фінансову допомогу від Івано-Франківська, а їхні мешканці можуть отримати картки іванофранківців, користуватися освітніми і медичними закладами.

Основна умова - вони тепер не мають права приєднатися до інших ОТГ.

Першою погодилася на пропозицію мера Колодіївка. Угода обійшлася чиновнику в мільйон гривень і забезпечення картками франківців сільське населення.

Далі такі Угоди були підписані з сільрадами Узина, Добровлян, Підлужжя, Підпечер та Чукалівки.

Скоріше за все, до Івано-Франківської ОТГ можуть увійти села Вовчинець, Угорники, Микитинці, Крихівці, Хриплин, Угринів, Узин, Березівка, Добровляни, Загвіздя, Колодіївка, Підлісся, Підлужжя, Підпечери, Рибне, Черніїв, Чукалівка, Драгомирчани, Лисець, Старий Лисець, Радча, місто Тисмениця.

Як повідомляв раніше Знай.ua Пікантний кадр з Ради збентежив українців: "Що я тут роблю? Казали, буде весело"

Як писав Знай. ua Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка"

Раніше на Знай.ua "Чорна п'ятниця" у Франківську: мер Марцінків влаштував у місті жорстку ревізію, хто потрапив під роздачу