Розвиток шахрайства через інтернет на Україні неухильно зростає. Так, іще одна жінка стала черговою жертвою кібер-злодіїв, які змогли взяти кредит на ім'я ошуканої, скориставшись всесвітньою мережею.

До поліції Калущини звернулась місцева жителька з повідомленням про шахрайство. Повідомлення зафіксоване 2 вересня.

Як стало відомо зі слів жінки, злодії змогли заблокувати її сім картку та змінити під-код до банківського рахунку. Далі, скориставшись іменем та карткою, шахраї оформили інтернет-кредит на суму 17 850 гривень.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Інформацію про даний випадок внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрили кримінальні провадження за ст. 190 КК України (Шахрайство). Триває досудове розслідування.

Співробітники правоохоронних органів Івано-Франківщини звернулися до громадян із проханням бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися ваші власні реквізити банківських карт. За жодних обставин не повідомляйте реквізити банківських карток, не розголошуйте термін її дії, код на звороті картки, зазвичай нанесений на полі для підпису.

Нагадаємо, що в Україні вперше в історії суд отримав на розгляд кримінальну справу проти так званого "пірата", який потайки знімав прем'єрні покази фільмів у кінотеатрах, а після наживався на продажі цих записів.

Як повідомляв портал Знай.ua, компанія Microsoft повідомила користувачам електронної пошти Outlook про заволодіння хакерами доступом до обмеженої кількості акаунтів.

Також Знай.ua писав про те, що у Чехії діяв потужний центр російських кібератак - ЗМІ