Щоб зацікавити школярів наванням, реформи про Нову українську школу замало, в Івано-Франківській загальноосвітній школі №3 цього року з’явилися перші навчальні роботи Фотон.

Шкільна реформа несе за собою багато змін, але це відноситься не тільки до ремонту чи змін навчального процесу, вона передбачає технічне оснащення. Станом на 1 вересня за новою реформою усі школи отримали 5 інтерактивних панелей, але загальноосвітня школа №3 вирішила, що для них цього замало. Директор школи Світлана Долгова хвалиться, що школа бере активну участь у всіх можливих пректах та тендерах, що допомагає розвивати школу та купувати все необхідня для розвитку учнів.

Хочеться зробити не тільки ремонт у коридорах та класах, але й оновити техніку та закупити щось нове. Майже у кожному класі є телевізори для полегшення роботи вчителя та зацікавленості для учнів. Минулого року завдяки закордонним проєктам в нас з’явилася інтерактивна підлога, яка допомагає учням вивчати англійську, правила дорожнього руху, грати в настільні ігри. Окрім тих 5 інтерактивних панелей, ми маємо 2 інтерактивні дошки у кабінеті інформатики та для початкової школи. Все, що ми маємо завдяки проєктам або підтримці батьків. Цього року ми написали проєкт завдяки якому закупили 4 польських робота Фотон”,- розповідає директор загальноосвітньої школи №3 Світлана Долгова.

Ми Перші в Івано-Франківську, хто має таких роботів


Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Саме спільними зусиллями в школі з'явився Робот Фотон. Він є інтерактивний, навчає дітей та навіть дорослих. Він запрограмований так, що може чути, бачити, реагувати на дотик та рухатись. Він за розміром приблизно 20 см, а важить не більше 700 грамів. Вчителі керують ним із своїх смартфонів, але потрібно його запрограмувати завчасно. Робот досить рухливий, може рухатися вліво, вправо, вперед та назад. Його кроки можуть бути від 1 до 10 см. Окрім цього, робот Фотон може відтворювати звуки тварин: корови, кози, кішки та інших. В його пам'яті є 12 кольорів, що світяться на його рогах.

"Ми перші хто взагалі має таких роботів. Він допомагає не так як навчити, а більше заохотити дітей до навчання. В школі ми намагаємося оновлювати навчальний процес та йти у ногу з часом",- ділиться думками заступник директора Катерина Нечипоренко .

Робота можна запрограмувати так, що він не почне рухатися поки хтось із школярів погладить його по голові. Таким чином діти вчаться проявляти свою доброту.

Появі роботів завдячують вчителю польської мови Аліції Роговській, яка приїхала з Польщі. Пані Аліція самостійно написали та захистила цей проект. Вона розповіла, що дізналася про роботів на Батьківщині, які в польських школах є найпопулярнішою знахідкою.

Вартість роботів в середньому від 5 до 8 тисяч гривень. В Україні вони ще не набули популярності, але такі країни як: ОАЕ, Німеччина, Австрія, Австралія та Швеція вже закупили їх для освітніх закладів своїх країн.

Нагадаємо, Hyundai вразила публіку футуристичним автомобілем: Tesla кусає лікті

Як повідомляв раніше Знай.ua, бувай фотоапарат, привіт новий iPhone 11: Apple здивувала фанатів

Також Знай.ua писав про те, що угода «Мотор Січ»-Китай: Україна не повинна повторити Бушерську помилку, - експерт