На Прикарпатті не врожай картоплі. Такого жителі вже не пам'ятають давно, а причиною могли стати несприятливі погодні умови, так зниження врожайності картоплі спостерігається в усіх господарствах області.

На Франківщині цього року посадили картоплі майже на 50 тис. га площ — трохи більше, ніж торік. Тим часом, врожайність зменшилась на 20%, пише kurs.if.ua.

Директор Департаменту АПР Івано-Франківської ОДА, Іван Андріїшин прокоментував цю ситуацію так: . «У минулому році ми отримали рекордний врожай — понад мільйон тонн картоплі. Цього року, на жаль, з тими щоденними дощами, які пройшли у травні, це вплинуло на те, що картопля має велику кількість крохмалю, і це вплинуло на врожайність. Цього року очікуємо отримати валовий збір близько 800 тис. тонн. Цього буде достатньо, щоб забезпечити продовольчу безпеку області картоплею».

Ціну на картоплю на ринку ще рано прогнозувати, але з токою урожайністю попит може значно зрости.

Нагадаємо, на українців чекає голодна зима: фермери б'ють на сполох, ціни стануть космічними

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, окупант нагодує українців дешевою гречкою


Також Знай.ua писав про те, що фермерські війни поставили на вуха Харківщину, гримлять постріли: подробиці свавілля