Начальниця управління охорони здоров’я - Марія Бойко, під час програми "Про головне в деталях" на телеканалі "Галичина" повідомила про дефіцит вакцин.

В місті не вистачає вакцин від кору, паротиту, краснухи – є лише близько 1200 доз. Всіх дітей вакцинувати немає моливості. Забезпечити належною кількістю вакцини повинне МОЗ.

"Якщо ми б не допустили дітей до навчання цього року, не було б зрозуміло, на який час ми зупинили цей процес. Тому нашим спільним рішенням було все ж допустити дітей до школи", – зазначила Марія Бойко.

Масову вакцинацію запланували на кінець жовтня – листопад. Саме тоді у місто мають доставити вакцину. Поки невідомі точні дати – це залежить від МОЗ.

Ігор Максимчук, директор департаменту освіти і науки, зауважив: у дитсадках міста 19% невакцинованих дітей. У школах таких дітей понад 15 %. Найбільше невакцинованих дітей у закладах професійно-технічної освіти – понад 38 %. Загалом в Івано-Франківську понад 20 % дітей не мають щеплень.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, Вакцинація дітей в Україні: календар щеплень, графік ціни

Як повідомляв раніше Знай.ua, Довідки, форма, вакцинація: що зміниться для українських школярів, батькам на замітку

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський відповів на важливе питання про щеплення для дітей: "Не має сенсу"