Жителі Івано-Франківщини стоять в чергах з папірцями в руках, які нікому не потрібні. Хоча раніше в передвиборчій компанії Руслан Марцінків зауважив "довідок" не буде.

Один з активістів підняв питання з марною тяганиною довідок з одного кабінету в інший.

"І як не дивно, місто було за півкроку від цього, принаймні в частині найпопулярнішої довідки – про склад сім’ї. Ця довідка, вигадана в чиновницьких підзаконних актах, насправді не існує в жодному узаконеному вигляді. Але вона паразитично розплодилася для сотень потреб: субсидія, нотаріус, школа, пенсія. Видають їх жеки чи ОСББ на підставі… документів, які сам же мешканець їм і приносить. Особливо смішно виглядало, коли ця довідка з комунального жеку потрібна в іншу ж комунальну структуру. Тобто папір перекладається з кишені в кишеню, але носить її людина", – наголосив громадський активіст Вадим Войтик. .

Вадим Войтик підкреслює, що тяганина з довідками - це пережитки минулого, вистояні очереді до пасапортиста не варті того, щоб витрачати на це свій час.

Система із довідками мала працювати онлайн, людині потрібно просто зайти на сайт і надрукувати. Якщо будуть не відповідності, мешканці міста можуть піти до відповідних органів і вирішити це питання. Якщо інформація потрібна чиновнику – він теж її сам і бере, мовляв, навіщо людину ганяти.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Всі документи зробили. Технічне рішення теж по суті готове. Але мав бути єдиний центр компетенції власне цієї інформації. Та реальна загальноміська кампанія. Плюс суворе “циц” чиновникам, що паперова довідка більше не приймається, все лише онлайн. Ну ви зрозуміли, тут власне все і розвалилося. Бо нікому це не треба, а проблеми індіанців – то таке, не проблеми шерифа", – зазначає Войтик.

Активіст хоче в Івано-Франківську змін та змінити систему довідок, які дає хто попало, тільки для того, щоб не було тривалих черг та корупції в місті.

Нагадаємо, електронний цифровий підпис в Україні: як зробити і як його правильно оформити

Як повідомляв раніше Знай.ua, водійське посвідчення в Україні: категорії прав і як його замінити

Також Знай.ua писав про те, що осіннє рівнодення і візит Зеленського до США. Астропсихолог побачила зв'язок: "Закрадаються смутні припущення..."