В неділю, 22 вересня в Івано-Франківську відбулося засідання регіональної платформи на тему "Законодавче забезпечення реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Основні аспекти формування державного бюджету на 2020 рік в умовах децентралізації".

"Ми можемо мати різні політичні погляди, але що стосується місцевого самоврядування, повинні стояти єдиним фронтом. Маємо багато проблем, таких як відміна акцизу на пальне, на алкоголь та тютюн. Це великі втрати для місцевих бюджетах. Крім того, нас чекає новий адміністративно-територіальний устрій. До прикладу, до Франківська планують приєднати 21 село. Й було б добре, аби не вийшло так, що коштів на розвиток ОТГ ми не отримає. Крім того, залишається недофінансування з державного бюджету освіти, медицини та інших галузей. А також ще ряд питань, які залишаються невирішеними. Будемо працювати спільно, щоб наші громади були почуті", – проголосив Руслан Марцінків.

Руслан Панасюк, директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, розповів, що погодження на своє рішення приєднатися до Івано-Франківська у новій об’єднаній громаді вже отримали села Підлужжя та Черніїв. Також, до об'єднання приєднаються такі села: Березівка, Братківці, Тисменичани і ті ради, які б у майбутньому могли б утворити Лисецьку ОТГ, а це села Лисець і Радча.

Чоловік також зауважив, що дві громади, які вже існують біля Івано-Франківська можуть приєднатись до майбутньої Івано-Франківської ОТГ. Це – Загвіздянська і Угринівська об’єднані громади.

За планом територівальні громади в Івано-Франківську мають розпочати свою роботу у 2020 році, до Івано-Франківської ОТГ має входити 19 учасників об’єднання.

Нагадаємо, пів життя в черзі: Марцінків обіцяє франківчанам прибрати допотопні довідки

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Усіх - у витверезник": мер Франківська Марцінків оголосив війну любителям "хильнути"

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що смерть під ногами: франківчани бояться відпускати дітей у школу, у Марцінківа "не помічали"