Михайлик Клапчук з Коломийщини бореться із хворобою вже сім років. Хлопчик вже вдалося подолав рак – лімфому Беркітта. А тепер знову потребує допомоги: гепатити В+С, цироз печінки, імунітет майже на нулі та вроджена вада серця.

Хлопчик ще з самого дитинства був хворобливим, постійні застуди та часом почав втрачати свідомість. Лікарі не могли пояснити, що не так з Михайлом.

Аж у вісім років під час обстеження у львівській клініці в Михайлика діагностували вроджену ваду серця. Ця вада не підлягає операції, тому все життя дитині потрібно вживати пігулки.

2012 року діагностували рак, метастази пішли по всьому організму. "Скільки внукові лишилося мучитися?" – запитувала бабуся у лікарів. "Два дні…" – вердикт медиків був страшний. Інформує газета "Версії"

Михайло мужньо пройшов шість "хімій" і курс з семи не менш важких протиракових препаратів. Не байдужі вже підтримували сім’ю грошима: допомагали односельчани, благодійні фонди підключилися, і священники на парафіях оголошували про біду Клапчуків.

Після складного лікування настала ремісія, але імунітет і досі не відновився. Хлопчик щомісяця в лікарні.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Під час огляду в угорській клініці медики виявили в Михайлика гепатити В+С. А далі дізналися ще й про цироз печінки.

Михайлика готові лікувати турецькі лікарі, але спершу він має пройти там комплексне обстеження, яке коштує майже 12 тисяч доларів. Тому його рідні вкотре звертаються до благодійних організацій з проханням про допомогу. Сім'я вже зібрала 8500 доларів.

Хлопчик надзвичайно добрий, не вміє гніватися. Коли його мама сварить він відразу її обіймає. Через ослаблений імунітет він не грає з однолітками, не ходить в школу, відвідує перші і останні дзвоники. Михайлик не втрачає надію на те, що він зможе насолоджуватися життям повноцінно.

Охочим допомогти Михайлику – картка Приват Банку 5168757324010166. Одержувач – мама Світлана Клапчук.