Шкільні їдальні завжди мали багато критики та обговорень з боку батьків. Івано-Франківські міські школи вирішили, що настав час для змін і поступово почали переходити на нове меню від Євгена Клопотенко "Нове шкільне харчування".

Зокрема, нове меню з'явилося в ліцеї ім. Р. Шухевича, школі-гімназії №3, в Угорницькі школі, школі-ліцей №23 ім. Р. Гурика. Але й інші школи міста не залишилися осторонь і починають готувати окремі рецепти з цього меню.

Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міськради Ігор Максимчук зауважив, що в кожна міській школі експериментує з елементами "Нового шкільного харчування", і що в цьому навчальному році відбудеться перехід до нової системи харчування в місті.

"Підсумовуючи перші тижні впровадження нової системи харчування, спілкуючись з батьками, дітьми, педагогами, з відповідальними за організацію харчування в тій чи іншій школі Івано-Франківська, чуємо позитивні відгуки, – коментує І. Максимчук. – Таку закоренілу систему харчування, яка існувала більше 70 років, дуже важко зламати одним помахом. Щоби повноцінно впроваджувати нове меню, потрібно змінити не лише психологію сприйняття підприємців, педагогів, учнів, а й замінити в харчоблоках старе обладнання на сучасне і високотехнологічне. Ми почали це робити й продовжуватимемо, щоб вийти на якісніший рівень організації харчування у школах міста".

Вже пройшов майже місяць навчання і вже є перші відгуки від нових страв. Так, наприклад, директорка школи-садку "Перша ластівка" Тетяна Мирошниченко зауважує, що дітям подобаються не лише нові смакові якості, а й назви самих страв.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

В Івано-Франківській СШ з поглибленим вивченням англійської мови №11 нові страви із збірника вводять поступово. Обирають 10 страв, і два тижні готують їх для учнів, таким чином спостерігають, як смакують такі страви школярам. Учні відмітили курячі нагетси, курячий шніцель, бігос з гречкою, салат з курячої печінки. А от фалафель смакує не всім.

Підприємець Галина Гаврилів надає послуги гарячого харчування у чотирьох школах міста – в ліцеї ім. Романа Шухевича, ЗШ №17, Крихівецькій ЗШ та ЗШ №8. Діти 80% страв їдять з величезним задоволенням, та майже не лишають повних тарілок. Серед фаворитів – курячі нагетси, кебаб із сиром та курка з паприкою.

Самі ж учні коментують старе харчування по-різному, одні говорять, що краще смакує їжа з буфету чим з їдальні, іншим смакують окремі страви: картопляне пюре, млинці, тако жаліються на кашу з грудочками та недоварені макарони. А от школярі, що вже спробували нове харчування в один голос говорять, що їм подобаються усі страви.

На Івано-Франківщині почали робити тільки перші кроки до змін шкільного харчування, хоч не завди все проходить так, як цього хотілося б, але діти вже проявляють більший інтерес до обідів в школі.

Нагадаємо, суп з гарбуза та бурякові макарони: Євген Клопотенко нагодував маленьких вінничан, за вуха не відтягнеш

Як повідомляв раніше Знай.ua, варення в борщ: Євген Клопотенко у Франківську розвінчав міфи про шкільне харчування, - ви повинні це спробувати

Також Знай.ua писав про те, що більше ніякої гречки: шеф-кухар Євген Клопотенко приїхав до Франківська, як тепер будуть годувати школярів