В Івано-Франківську, 3 жовтня активісти ГО "Мами Прикарпаття" відвідали департамент освіти з місією передати інформаційні плакати про права батьків у школах Івано-Франківська.

Вони хочуть, щоб копії плакатів розмістили по всіх школах, щоб батькі і адміністрація шкіл не переходила грані і не вигадувала свої правила. Оскільки батьки є різні і вони мають свій особистий підхід до виховання дітей, одні відвідують школу занадто часто, інші - ні. Щоб не виникало неприємних казусів, такі плакати будуть чітко пояснювати права батьків у школі.

"Це інформаційні плакати, на яких можна побачити права та обов’язки батьків та школи. Наша ГО часто займається роз’яснювальною роботою щодо прав батьків. Сьогодні ми маємо три плакати – це 45 примірників, всі вони будуть розміщені у школах Івано-Франківська. Ці плакати для того, щоб батьки знали свої права, і для того щоб вони розуміли межу, що можна робити, а що ні", – каже Мар’яна Вершиніна, голова ГО "Мами Прикарпаття".

До департаменту освіти завітали і обурені батьки, які невдоволені тим, що в деяких закладах освіти їм забороняють заходити з дітьми.

"Ми з батьками з’ясували, що це незаконно. Я хочу завести дитину до школи, щоб перевірити, чи все добре. Можна просто зробити обліковий журнал, де батьки будуть розписуватися, що вони зайшли до школи", – каже Вікторія Полонська.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Активісти спілкувались з керівництвом, щодо доступу батьків до навчальних закладів, та в майбутньому вони сподіваються, що їх почують і будуть вирішувати ці питання.

Заступниця начальника Ольга Шендрик, пояснила, що їх не впускають до школи, щоб не зривати навчальний процес.

"Всі батьки є учасниками навчального процесу, вони мають право відвідувати школу, але йде мова про те, щоб батьки не зривали начальний процес. Було б доречно скласти графік, коли батьки зможуть відвідувати школи і, зокрема, спілкування з класним керівником. Якщо кожна мати зранку з дитиною зайде у школу, що тоді буде?”, – пояснила заступниця начальника департаменту освіти.


Нагадаємо, нові стандарти в Україні: як тепер їздить "швидка", і що зміниться в школах

Як повідомляв раніше Знай.ua, діти зацькували однокласницю через боротьбу проти сміття, справа дійшла до прем'єр-міністра: історія крутіше за Ґрету Тунберґ

Також Знай.ua писав про те, що до школи пішки за десять кілометрів: як виживають у прикарпатських глибинках, - подробиці не для слабкодухих