В Івано-Франківську на засіданні міського голови, створили комісію, яка займатиметься опаленням в житлових будинках.

Михайло Смушак директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою пояснив, що зміни відбуваються через те, що змінився закон про про житлово-комунальні послуги. За законом тепер дозволено влаштувати систему індивідуального опалення у квартирі тих будинків, де вже не менше половини квартир було відключено від мереж централізованого опалення.Повідомляє "Галицький кореспондент".

"До сьогодні дозволи надавали цілому будинку. Колись була потрібна письмова згода всіх без винятку мешканців. Цей новий закон визначає, що якщо у будинку є 50% і більше уже відключених споживачів, то дозволи можуть надавати окремо іншим квартирам. Тобто людина напише заяву, і їй дадуть такий дозвіл", – розповідає Михайло Смушак.

В Івано-Франківську будинків, де вже понад 50% мешканців вже відключені від централізованого опалення, у місті – тільки 54.

Всі інші будуть дотримуватись системи, що була раніше: потрібна 100% згода усіх мешканців, якщо будуть укладені нові індивідуальні договори.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Повідомляється, що подавати заяву на відключення жителі повинні подавати в ЦНАП. У документі треба зазначити квартиру чи будинок, який потріно відключити від опалення. Згодом цю заяву розглядатиме новостворена комісія та вирішуватиме, чи є підстави надавати цей дозвіл, далі справа піде на виконком, де остаточно приймуть рішення.

Свої звернення жителі міста моуть подавати уже сьогодні.

Нагадаємо, хто отримає субсидії: озвучено одну умову, пощастить не всім

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні різко злетить ціна на газ: як зміняться тарифи у платіжках взимку

Також Знай.ua писав про те, що тарифи "по-новому": чого очікувати українцям в нових платіжках за комуналку