На веломарафон Париж-Брест-Париж хотіло потрапити 6600 роверистів з усього світу, але пощастило не всім. Щасливчиками стали жителі Івано-Франківська, які долали дистанцію у 1200 км : Христина Зеленчук, Володимир Чернишенко, Іван Ксенюк та Любомир Випасняк, пишуть "Версії".

Реєстрація на марафон була складною, вона стартувала на початку року, і впродовж велосезону потрібно було підтверджувати свою велокваліфікацію (подолати всі заїзди на 200, 300, 400 та 600 км). Лише потім можна було остаточно зареєструватися.

Володимир Чернишенко до своєї мети йшов чотири роки. Він дуже задоволений, що йому вдалося отримати такий незабутній досвід.

"Париж – це зовсім інша планета – люди з іншим світоглядом і ставленням до життя. Мені кинулося в очі, що людей вдень на вулицях майже немає, з'являються ближче до вечора", – розповідає Володимир Чернишенко.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Перед початком марафону організатори ретельно перевіряли справність ровера та наявність ліхтариків, і лише після цього видавали стартові пакети.

Володимир хвалиться, що майже всю дистанцію проїхав у власному темпі без компанії – на відстані у 1200 км краще ні на кого не зважати, аби не підлаштовуватися і не збиватися.

Увесь шлях був досить складний, рівнин майже не було, тож постійно доводилося крутити педалі, щоб не втрачати темп, вночі температура опускалася до 6°C, тому на спусках було особ­ливо холодно.

Приємним спогадом лишилося додаткове КП від львівського велоклубу. На 600 км дистанції у Бресті, там орендували готель, де можна було прий­няти душ, поїсти української їжі та відпочити.

З України на Париж-Брест-Париж було більше 80 учасників. Добратися до фінішу вдалося далеко не всім. Проте, усі четверо роверистів із Франківська виклалися на повну і отримали заповітні медалі. Першими фінішували Іван Ксенюк і Любомир Випасняк, за ними приїхали Володимир Чернишенко та Христина Зеленчук.

Нагадаємо, харків'яни, всі "по конях": у Кернеса зробили приємно велолюбителям

Як повідомляв раніше Знай.ua, готуйте колеса: Львів заполонять сотні "клонів" Кличка

Також Знай.ua писав про те, що двоє українців подолали 4500 кілометрів у веломарафоні: до фінішу доїхали не всі