Управління ДСНС у області попереджає про надзвичайну пожежну небезпеку протягом 17-18 жовтня. У області та у Івано-Франківську очікується висока 4-го класу пожежна небезпека (1 рівень небезпечності жовтий).

Рятувальники повідомили, що найсерйозніша ситуація у лісах та лісосмугах. Фахівці закликають франківчан бути максимально обережними у поводитися з вогнем, особливо в лісопаркових зонах, і нагадують про правила поведінки у разі виникнення пожежі.

Якщо ж ви потрапили у осередок пожежі, не панікуйте та не приймайте поспішних необдуманих рішень. Головне чітко знати алгоритм дій - не тікати від полум’я, що швидко наближається, від вогню, а долайте крайку вогню проти вітру, закривши голову та обличчя одягом. Із небезпечної зони, до якої наближається полум’я, виходьте швидко, перпендикулярно напрямку поширення вогню.

Якщо почалась низова пожежа, гасити полум’я можна, забиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

За даними Знай.ua, "Камера! Вогонь!": У Львові трамвай спалахнув на ходу, відео екшна

Як передавав Знай.ua, розлючений одесит відвадив від дочки кавалера одним сірником

Крім того, Знай.ua писав про те, що під Києвом відпочинок закінчився лісовою пожежею.