На Прикарпатті знайшли дитячі останки часів Галицько-Волинського князівства - дивну знахідку виявили на території храму.

Науковці планують віднайти ще багато давніх артефактів, що сховані під храмом.

Вчені розповіли наскільки важливі знайдені артефакти. Археологи ще з вересня намагаються віднайти давні рештки поруч храму св. Пантелеймона, що в селі Шевченкове Галицького району.

Те, що знайшли археологи просто дивує. Тут і громовід, який був встановлений на храмі у 20 рр. ХХ ст. під час реставраційних робіт та чавунний хрест. А також були знайдені кістки – останки дітей на глибині 30 – 35 см.

За словами археологів, вони належать до часів Галицько-Волинського князівства.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Артефакти доби Середньовіччя знайшли під час розкопок в Галицькому районі

Дослідники розкопали біля стіни храму людські кістки. Археолог Юрій Лукомський каже, що це - останки дітей, котрі були поховані, швидше за все, за часів Галицько-Волинського князівства #останки_дітей #Середньовіччя

Geplaatst door UA: Карпати op Woensdag 16 oktober 2019

Нагадаємо, що під Одесою, у місті Південний, поліція виявила предмети, які випромінювали радіацію вище за норму в 500 разів.

Знай.іа писав, що Микола Цяпкало, 73-річний житель Ірпеня, Київ, відправився в у гості до своєї дочки, яка з сім'єю живе в Марокко, Африка, на велосипеді.