В Ужгороді, 24 жовтня, щеплення від дифтерії зробили майже тисячу осіб, що вдвічі більше, чим зазвичай роблять за місяць.

Про це повідомила директор Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак.

Місцевих жителів спонукало зробити щеплення те, що в регіоні зафіксували спалахи дифтерії.

"Якщо досі протягом місяця ми робили 450-600 щеплень, то з 9.00 до 12.00 сьогодні, 24 жовтня, вже зроблено 450, станом на 14.00 - 600, а до кінця дня майже тисячу", - уточнила Козак.

Вакцинацію проводять у 8 сімейних амбулаторіях, додатково відкрито ще 3 пункту в Ужгородському національному університеті. Також, отримати щеплення можна в приватних медичних центрах.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Завдяки проведеній роботі непоганий показник вакцинованого дитячого населення з дотриманням календаря щеплень - 80%", - уточнила директор центру.

Нагадаємо, в Україні виявили спалах дифтерії, проти якої майже немає ліків: як вберегтися

Як повідомляв раніше Знай.ua, спалах дифтерії в Україні: лікарі почали панікувати через останні новини, "летальність - 90%"

Також Знай.ua писав про те, що киян атакував грип: де безкоштовно зробити щеплення і що радять медики