Вінничани, 14 жовтня святкували День захисника України біля ставка на Гайсинщині. Пікнік на природі закінчився побиттям і пограбуванням за участю місцевого голови сільради та керівника поліції – його сина.

Внаслідок інциденту правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства. Двоє постраждалих заявляють про тілесні ушкодження, які отримали безпосередньо від очільника сільської громади.

Один із постраждалих, зокрема Андрій Бондаренко поділився своєю версією подій того дня.

Під час відпочинку на природі, близько 15:45 він з товаришами приїхали автівкою до ставка, де вже була інша компанія. Чоловіки привіталися та запитали чи можна розміститися поруч, у відповідь почули: "Будь ласка!"

Двоє товаришів випили пива та закинули вудочки, через 20 хвилин приїхала Mitsubishi L-200, з якої вискочив агресивно налаштований чоловік. Він поча усе ламати і гамселити уламки вудочок. Пізніше приїхала ще одна машина, з якої вийшла жінка та почала кричати. Виявилось, що на чоловіків напав Віктор Боднюк, місцевий сільський голова, який заявив, що став знаходиться в оренді, а жінка – це його донька Віта. Претензії стосувалися того, що тут не можна відпочивати і рибалити.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Відпочиваючі попросили надати відповідні документи. Договір оренди та акти зариблення він не надав, тому причину нападу вони не зрозуміли.

Від самого початку інциденту потерпілі намагалися викликати поліцію. Тричі набирали "102" поки дочекалися. Незабаром вони побачили, як приїхав ще один автомобіль Mitsubishi Pajero, з якого вийшов чоловік, що назвав того, хто на них напав, батьком. Віктор Боднюк поскаржився сину на те, що чоловіки ведуть себе не найкращим чином. Співробітник поліції вдарив Андрія Бондаренко декілька разів кулаком по обличчю і тулубу. Він встиг тільки повідомити черговому відділення, що його керівник розпочав бійку. Це його і врятувало.

Оскільки до Гранова приїхала компанія, де більшість людей обізнана у законах, адже мають юридичну освіту, то чоловіки замість втручання та захисту знімали побиття на відео, аби потім у законний спосіб покарати за зневагу до людської гідності. Надалі донька голови вихопила з рук приятеля мобільник і залишила його собі. В кого він зараз, не відомо.

Нападники почали допитувати іншого товариша: "Навіщо ми приїхали, хто підіслав?"

Пізніше чоловіки зрозуміли, що таку реакцію на їх появу біля ставка спричинило те, що по дорозі Андрій і товариші купували сало в місцевому магазині. Його власник ворогує із сільським головою.

Тому, якщо їдеш у Гранів, треба усвідомлювати, що можеш потрапити під лопату місцевого голови, якщо придбаєш харчі не в тій крамниці.

Гайсинська поліція надіслала матеріали у Немирівську місцеву прокуратуру, а звідти справу передали в обласну прокуратуру, де вирішується питання про передачу їх до теруправління ДБР у Хмельницькому, адже серед фігурантів є співробітник поліції – син голови.

Нагадаємо, в Одесі сім'ї колектори влаштували звірячі тортури: "'Витрясли душу"

Як повідомляв раніше Знай.ua, побиття школярок в Запоріжжі обростає скандальними подробицями, недитяча жорстокість: "Цілуй кросівки"

Також Знай.ua писав про те, що під Дніпром озвірілі охоронці побили чоловіка з вадами слуху: дику розправу зловила камера