Франківські робототехніки перемогли на міжнародному конкурсі Sumo Challenge.

Про це повідомляє інформаційний портал "galka.if".

Команда Прикарпатського національного університету взяла часть у міжнародному конкурсі з робототехніки Sumo Challenge. В цьому році прикарпатці стали тріумфаторами цього конкурсу серед понад 250-ти учасників з Польщі, України, Білорусі та інших країн Європи.

Франківські робототехніки перемогли на міжнародному конкурсі

До складу команди франківського вишу увійшли студенти спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" Олег Риснюк, Сергій Хортюк, інженер-консультант Мар’ян Федірко та керівник команди, завідувач кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики Микола Козленко.

Франківські робототехніки перемогли на міжнародному конкурсі


Прикарпатська команда взяла участь у двох конкурсах, в одному з них стала тріумфаторами, а у другому посіла почесне друге місце. Також у категорії “TomTom Self-Driving Cars” франківська команда здобула приз за найкращу швидку та безпечну машину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Франківські робототехніки перемогли на міжнародному конкурсі


Загалом Sumo Challenge проводиться вже у дванадцяте в Технологічному Університеті Лодзі у Польщі.

Нагадаємо, команда з інженерної школи EPFL розробила дві версії цього м'якого робота, який вони назвали DEAnsect. Перший, прив'язаний ультратонкими проводами, вважається дуже міцним.

Як повідомляв Знай.uа, рендери Huawei P40 Pro просочилися в мережу. Тепер ми дізнаємося, як виробник розташує задню камеру з чотирма об'єктивами.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi випустила портативний акумулятор, який продають за копійки.