У неділю, 2 лютого, в Івано-Франківську буде хмарно, і трохи дощитиме. Ранкові опади припиняться ближче до вечора, обіцяють на метеорологічному сайті Sinoptik.

Вдень повітря в Івано-Франківську потеплішає до 12 градусів тепла, а вночі похолодає до 7 градусів тепла.

Рекордно теплим цей день був в Івано-Франківську в 2002 році, коли прогрілося до 15,5 градусів вище нуля. А найхолоднішим - в 1976 році, тоді вдарили морози у 24,2 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 2 лютого, Укргідрометцентр

За народним календарем, цього дня, 2 лютого, вшановували преподобного Євфимія Великого. Наші пращури називали цей період «Ефимкиными хуртовинами». По тому, як сильно на вулиці мело сніг, помічали майбутню погоду. Вважалося, що якщо 2 лютого мете снігопадом, то і на Масляний тиждень слід очікувати сильних хуртовин. Якщо день був похмурим, але не сніжним, то і заметілі почнуться пізно. Сонце і чисте небо опівдні на Єфімія обіцяли теплу і ранню весну.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо горобці хохлились і всідалися на гілки щільними рядами, то незабаром варто було чекати сильного похолодання.