Вперше Івано-Франківський міський суд оштрафував місцевого жителя за перебування в громадському місці без маски. Про це розповіли у виданні “Курс”.

Повідомляється, що 21 квітня інспектори патрульної поліції склали протокол за порушення правил карантину жителем Івано-Франківська, який розпивав спиртні напої і палив під час обіду, біля автостанції №4 по вулиці Юність.

Патрульні повідомили, що на зупинці були два громадянина, які перебували в стані алкогольного сп'яніння і пили пиво. Один з них не мав при собі захисної маски і під час спілкування поводився нетактовно. Після кількох прохань правоохоронців припинити порушення закону і перестати палити цигарку в громадському місці він відповів відмовою. В результаті порушника задержалии і доставили в міське відділення поліції.

В суді чоловік повідомив, що вийшов на вулицю без захисної маски бо вважає указ Кабінету Міністрів України про запровадження карантину незаконним.

У результаті, суддя Олеся Зеленко прийшла до висновку, що проти чоловіка слід застосувати міру покарання. Так, суд визнав затриманого винним у порушенні карантинних заходів і зобов'язав його виплатити штраф у розмірі 17 000 гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто відзначити, що мешканці Івано-Франківська і раніше порушували заходи карантину, однак суд обмежувався лише попередженнями. Даний випадок є першим, в якому застосовано запобіжний захід у вигляді штрафу.

Нагадаємо, раніше Кличко озвучив нові стандарти проїзду в транспорті Києва.

Як повідомляв портал "Знай.uа", карантинний "Форест Гамп" втік від поліцейських і став зіркою мережі.

Також Знай.uа" писав, що п'яний житель Львова спробував уникнути штрафу і зізнався дівчині-патрульному в любові.