Доктор із Прикарпаття бажаючи допомогти людям заразилася коронавірусом і лікувалася вдома. Про це вона розповіла в інтерв'ю для видання "Шпальта".

Аня Рыбарчук лікар-анестезіолог, вона працювала клінічному центрі і приватній лікарні. Коли в Чернівцях почалася епідемія, вона погодилася допомогти лікарям міської лікарні №1.

Дівчина відповіла, що розуміла ризики і спочатку знала куди йде. Також весь персонал лікарні розумів, що ризикує заразитися коронавірусом. Тому всі лікарі в тому числі і вона сама намагалися обмежити контакти з рідними.

"Я живу сама, батьки в селі. Я розуміла, що їх я не піддаю небезпеці, а це було найважливіше. Я обмежила себе у всіх зустрічах з друзями, з братом. Максимально вберегли себе від контактів і мої колеги." - сказала Аня Рыбарчук.

Дівчина розповіла, що робота проходила у вахтовому режимі, медики виходили на зміну на 5 діб і весь цей час перебували на території лікарні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Під час одного з чергувань зателефонував її керівник і повідомив, що результат ПЛР-тесту Ані на коронавірус виявився позитивним.

Дівчина в той момент не відчувала симптомів хвороби, оскільки тривав інкубаційний період. Вона повернулася додому і на наступний ранок відчула слабкість і підвищену температуру.

Лікар проходила лікування самостійно. Аня розповіла, що перенесла хворобу в легкій формі і лікувалася за протоколом, недорогими препаратами. При цьому все оплачувала за власні кошти.

"Вітамін С, цинк, багато води, азитроміцин, спазмолітики і парацеталом за потреби. Моє лікування не було дуже дорогим, але жодне не оплачувала держава, навіть лікування лікарів. Вся швидка допомога лікувала себе сама", - додала лікар.

Медик зізналася, що найбільшим ударом для неї стали новини про смерть пацієнтів за якими вона доглядала поки працювала, а також деяких її колег.

На кінець інтерв'ю Аня обурилася з приводу висловлення про те, що вірус може виявитися фальшивкою. Вона запропонувала людям, які в нього не вірять, самим прогулятися по лікарні і подивитися скільки там пацієнтів.

"Хто не вірить – не вірте і далі, але бережіть себе і не обливайте брудом тих, хто зараз на передовій." - підсумувала Ганна Рыбарчук.

Аня Рыбарчук, фото: видання Шпальта

Нагадаємо, раніше російська медсестра виконала мрії чоловіків і заступила на чергування у відвертому вбранні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові буде продовжено карантин.

Також Знай.uа" писав, що ринки Києва масово порушують умови карантину.