20 травня в лікарні міста Калуш медики відмовилися оглядати жінку після чого вона померла. Про це повідомив користувач соцмережі Facebook Роман Файфер.

Він розповів, що в поліклініці мамі його знайомої поставили діагноз - двостороння пневмонія. Після цього жінці зробили кардіограму і рентген і негайно відправили в реанімацію, в лікарню в Підгірки. Проте в лікарні жінку ніхто не хотів приймати і вона провела там не одну годину.

Повідомлення Романа Файфера у соцмережі Facebook

У коментарях до цього повідомлення дочка жінки розповіла, що її мама померла в лікарні.

"Лікар-реаніматолог не захотіла маму брати, сказала, що вона не тяжко хвора, викликали пульмонолога, сказали, що у відділі не має місця. Мама почала синіти, 4 години просиділи в коридорі, черговий лікар оглянув, проблеми з серцем, кардіологія закрита, коронавірус, я зателефонувала на гарячу лінію міської ради, ніякого толку, пішла до заступника калуської ЦРЛ, також сказала, що немає місця, маму відправили своїм ходом до районної лікарні, викликали таксі, проїхали 50 метрів, мамі стало погано(почала хрипіти)повертаємося назад, кричу, що мама вмирає, аж за 10 хв підійшли, через пів години виходить і сама лікар-реаніматолог (яка не хотіла приймати) маму врятувати не вдалося." - написала донька загиблої.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також в коментарях люди обурюються тим, що жінку кілька годин протримали в коридорі і не надали необхідну допомогу. Більшість списують це на халатність лікарів.

Заступник мера Калуша Наталія Табачук, в коментарях повідомила, що ця справа не залишиться без уваги.

Цю трагічнц подію також прокоментувала головний директор Калузької ЦРЛ Наталія Кінаш в інтерв'ю для видання "Вікна".

Вона повідомила, що у пацієнтки було встановлено підозру на коронавирусную інфекцію. Оскільки у відділенні працює лише одна бригада, медикам довелося підготуватися перед оглядом хворої. Після цього, жінку оглянули, а також взяли до уваги дані, які передали в поліклініці.

За словами Наталії Кінаш, жінці пропонували госпіталізацію в пульмонологічне відділення, але вона від цього відмовилася і висловила побажання, щоб її помістили в кардіологію. Але кардіологічне відділення знаходиться на карантині, тому госпіталізацію до нього припинили.

Після огляду реаніматологом був зроблений висновок, що жінка не потребує госпіталізації у відділення інтенсивної терапії і її життю ніщо не загрожує.

Доктор додала, що під час припинення госпіталізації в кардіологічне відділення в Калузькій ЦРЛ, хворих серцево-судинними захворюваннями відправляють в терапевтичне відділення районної лікарні, куди порекомендували звернутися пацієнтці. Однак, під час поїздки в установу стан жінки погіршився, після чого вона повернулася назад. Медики намагалися реанімувати жінку, але її життя врятувати не вдалося

За словами Наталії Калуш, в даній ситуації було неправильно оцінено стан хворої.

"Дуже шкода. Ми не знімаємо з себе відповідальність." - сказала директор Калузької ЦРЛ.

По цій справі буде проведено службове розслідування і мер міста Калуш Ігор Матвійчук вже ініціював створення відповідної комісії.

Нагадаємо, раніше у Харкові госпіталізували студента з вірусом з Африки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Дніпрі 2-річний малюк потрапив у реанімацію з опіками.

Також Знай.uа" писав, що львів'янин вийшов з коми після ДТП.