У цьому році в Україні очікується дуже низький врожай абрикосів, персиків і слив. Про це повідомили у виданні "Главком, посилаючись на слова начальника відділення Укргідрометцентру Тетяни Адаменко.

Метеоролог зазначила, що по всій країні може скластися досить різна ситуація, оскільки її територія дуже велика. Проте через сильны заморозки ранні сорти деяких фруктів не дадуть великий урожай.

"Заморозки були тривалими і вдарили по раннім сортам. Можна сказати, що в цьому році Україна залишиться без урожаю абрикосів, персиків і слив" - заявила погодний експерт.

Тетяна Адаменко додала, що найбільше постраждали східні регіони країни, де цвітіння проходило в період заморозків. За її словами, українці будуть купувати імпортні фрукти, оскільки вітчизняних буде мало, а їх вартість помітно зросте.

При цьому вона заявила, що на рахунок яблук і груш переживати не варто.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Ці дерева цвітуть пізніше, тому готові до заморозків. Тому яблуні і груші не постраждали. Заморозки вдарили тільки по ранніх сортах груш" - додала метеоролог.

Аграрні експерти згодні з метеорологом і повідомляють, що весняні заморозки не вплинули на яблуні та груші. Крім того, деякі з них очікують збільшення врожаю в порівнянні з минулим роком.

"У 2020 році збірні площі залишилися на рівні минулого року. Додатково вступають у плодоношення і нові сади, які активно закладалися три-п'ять років тому. Отже, збір урожаю яблук має всі шанси зрости", - заявив експерт проекту "АПК-інформ: овочі і фрукти" Олександр Хорєв.

На відмінний урожай також розраховують і в фермерському господарстві "Гадз", яке займається вирощуванням яблук.

"Цієї весни близько 25% наших дерев постраждали від заморозків. Однак ми плануємо зібрати врожай на рівні минулорічних обсягів – дуже сподіваємося, що більше не буде сюрпризів погоди, насамперед граду" - заявив представник "Гадз" Василь Кузь.

Експерти стверджують, що з початком збору нового врожаю ціна на яблука в Україні значно знизиться. Крім цього до падіння ціни може призвести і карантин, через який виробники перейдуть на внутрішній ринок.

Ринок, продаж яблук, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, раніше розповіли, як відбуваються захоплення сільгосппідприємств Харківської області.

Як повідомляв портал "Знай.иа" на Україну насуваються сильні заморозки.

Також Знай.иа" писав, що в Україну планують завезти картопля з Франції.