В Коломиї ветеран виготовляє палети і гранули для котлів з відходів. Про це повідомили на порталі "Суспильне".

Ветеран 10 гірсько-штурмової бригади Роман Янко вирішив почати власну справу після повернення з війни.

Він зізнався, що ще перебуваючи в окопах хотів робити щось корисне використовуючи відходи з деревини.

"Паллета – це кращий біоресурс для опалення приміщень на сьогоднішній день", - заявив ветеран.

Роман демобілізувався у листопаді 2019 року і повернувся додому, де відразу ж почав здійснення задуманого. Він зізнався, що робота допомогла йому швидше пройти реабілітацію та забути жахи війни, які він бачив.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ти забуваєш про ті дні, в які бачив, що там діється і як твої побратими гинуть" - зізнався Янко.

Чоловік не знав, як правильно робити палети. Спершу він купив невеликий апарат, на якому проходив процес навчання. Пізніше він познайомився з меблярем Олександром Спринчаком, який допоміг йому придбати техніку для виробництва 15-20 тонн палет в місяць. В перспективі це 3-4 робочих місця.

"На мою думку, ми успішно переробляємо відходи, які йдуть від меблевого виробництва. Ми одні з перших почали це робити – багато хто просто їх спалює. А ми просто подумали, що вся Європа переходить на альтернативні види палива, а у нас ці відходи є" - сказав Роман.

У вільний час Роман Янко не сидить без діла і займається виготовленням сувенірів з дерева, а також раз на місяць проводить майстер-класи в обласному госпіталі ветеранів війни, де працює його дружина.

"Коли чують, що ветеран війни хоче з ними провести майстер-клас, то приходять, мало хто відмовляється", - зазначив ветеран.

На Прикарпатті ветеран війни виготовляє палети з відходів деревини

Ветеран 10 гірсько-штурмової бригади Роман Янко з Коломиї вже близько місяця виготовляє з тирси палети і гранули для твердопаливних котлів. Власну справу розпочав після того, як повернувся із війни. Більше читайте тут: https://suspilne.media/35420-na-prikarpatti-veteran-vijni-vigotovlae-paleti-z-vidhodiv-derevini/

Geplaatst door Суспільне Карпати op Vrijdag 22 mei 2020

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі чоловік закидав відходами сусідський двір.

Як повідомляв портал "Знай.иа" в "Слуги народу" розповіли, як правильно утилізувати маски.

Також Знай.иа" писав, що знизилося виробництво електроенергії на ТЕС і АЕС.