Українці будуть виїжджати до Чехії за новими правилами через карантин. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Online", посилаючись на указ уряду Чехії.

Повідомляється, що в Чехії оновили правила перетину кордону для іноземців на час обмежень, які введені в рамках карантину для запобігання поширення коронавірусу.

З цього моменту, для проїзду на територію країни, крім закордонного паспорта та чинної візи, необхідно мати при собі довідку, в якій вказані результати тесту на COVID-19. Ці умови діють для всіх іноземців, в тому числі і для українців.

При цьому сказано, що довідка повинна бути видана не більше ніж за 4 дні перед поїздкою до Чехії.

Крім результатів тесту в документі повинна бути вказана інформація про медзаклад в якому людину перевіряли на наявність коронавірусу. Ця інформація потрібна, щоб перевірити або уточнити дані, якщо з'явиться така потреба.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відповідно, на кордоні будуть пропускати лише тих, у кого результат тесту на COVID-19 негативний.

В уряді Чехії додали, що іноземці з такою довідкою зможуть не проходити обов'язковий карантин по приїзду на територію країни.

Чехія, Прага, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, раніше Польща спростила життя українських заробітчан.

Як повідомляв портал "Знай.uа" деякі країни планують відновити туризм після карантину.

Також Знай.uа" писав, що сотні українців повернулися додому евакуаційними рейсами.